Hlavní obsah

Česko Slovensko sice má talent, ale moc překvapení se nekonalo

Novinky, Stanislav Dvořák

V neděli večer odstartovala Prima reality show Česko Slovensko má talent. V pořadu, kde mohou soutěžící prezentovat jakýkoliv druh talentu, se většina lidí pustila do vystoupení souvisejících s hudbou. Pořad tak značně připomíná starou Superstar, i když se velmi snaží být nový.

Článek

Česko Slovensko má talent je show odvozená ze zahraničního formátu Got Talent, jednoho z nejúspěšnějších televizních pořadů. Proslavil například i britskou zpěvačku Susan Boyleovou. Vysílal se od roku 2007 ve 27 zemích světa, od Evropy přes Asii a Austrálii až po Ameriku.

Univerzální show chtěla překonat Superstar a X Factor tím, že nezná omezení ve věku a oboru, většina soutěžících jsou ale stejně tanečníci a muzikanti.

V televizní zábavě už dlouho nic skutečně nového neexistuje, a tak je nakonec důležité jen to, jestli nenudí. Česko Slovensko má talent nenudilo, přišla vystoupení ohromující jako artistka s kolem, celkem slušná - jako hip-hopoví tanečníci, nepovedená - jako krocení divé zvěře a nakonec i úplné nesmysly - jako člověk, který skočí do dřevěné zdi.

Problém pořadu může být v tom, že moderátoři a porotci zrovna moc nesršeli vtipem, chyběla drsnost v hodnoceních a někdy zněla přílišná chvála až nevěrohodně, např. v případě dívky, která hezky zazpívala starý hit At Last, ale v porovnání s verzí Etty James či  Beyoncé to až tak geniální nebylo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám