Hlavní obsah

Nové knihy - Philip K. Dick, Simon Mawer i Larry King

Pokud zabloudíte do knihkupectví, můžete v sekci novinky narazit na sci-fi román Philipa K. Dicka Deus Irae, titul Simona Mawera Mendelův trpaslík, nebo autobiografickou knihu Larryho Kinga Moje pozoruhodná cesta.

Článek

Philip K. Dick: Deus Irae

Post-katasrofický román Deus Irae napsal Philip K. Dick společně s Rogerem Zelaznym.

Po třetí světové válce vznikne kolem arcilotra Carltona Lufteufela náboženská sekta, která svého vůdce nechá prohlásit Bohem a dá mu i nové jméno: Deus Irae. Málokdo tohoto temného titána kdy spatřil, ale jeden člověk potom zatouží: je to Tibor McMasters, malíř z malého města v americkém Utahu, který se narodil bez rukou i nohou. A právě Tibor je vybrán, aby nového Boha namaloval...

Argo, překlad Filip Krajník, 236 str., brož., 238 Kč

Anna Březinová: Tajný deník královny Kunhuty

Mladá spisovatelka a historička Anna Březinová objevila v knihovně jednoho rakouského kláštera svazek pergamenů s latinským rukopisem obsahujícím údajně deník české královny Kunhuty, druhé manželky Přemysla Otakara II. Přeložila ho do současné češtiny, upravila a nyní předkládá čtenářům.

Není sice jisté, zda se jedná o královnin autentický deník, nebo pozdější podvrh, každopádně však jde o strhující a vášnivou zpověď ženy, kterou dramatické události 13. století vynesly do čela české země.

Moba, 224 str., váz., 239 Kč

Simon Mawer: Mendelův trpaslík

Mendelův trpaslík je třetí knihou britského autora Simona Mawera, který se tímto titulem definitivně prosadil a stal se známým na obou březích Atlantiku.

Kniha líčí příběh vědce, který zasvětil svůj život studování genetické poruchy, jež těžce poznamenala jeho samotného. Benedict Lambert je nejen trpaslík, ale také vzdálený příbuzný slavného genetika Gregora Mendela. V románu se objevuje i řada českých, respektive moravských reálií.

Kniha Zlín, překlad Lukáš Novák, 278 str., váz., 339 Kč

Julián Sánchez: Starožitník

Mysteriózní román s detektivní zápletkou vypráví příběh spisovatele Enriquea Alonsa, který jednoho dne dostane dopis od svého nevlastního otce.

Artur Aiguader, známý barcelonský starožitník, mu píše o existenci latinsky psaného textu z patnáctého století, jehož pravděpodobným autorem je jeden ze stavitelů barcelonské katedrály. Když je Artur zavražděn, Enrique přijíždí do Barcelony s cílem odhalit tajemství rukopisu i vraha svého nevlastního otce. Pátrání ho zavede do minulosti, kdy křesťané, židé a mystičtí kabalisté usilovali o nalezení takzvaného Božího kamene...

Starožitník, překlad Simonetta Dembická, 424 str., váz., 348 Kč

Larry King: Moje pozoruhodná cesta

Larry King, moderátor snad nejslavnější televizní talk show je znám i v zemích, kde se jeho pořad nikdy nevysílal. Jaký byl jeho životní příběh, odhalí jeho autobiografie Moje pozoruhodná cesta.

Už půl století zpovídá nejvýznamnější osobnosti světa. Dnes po více než čtyřiceti tisících rozhovorech je načase, aby se s Larry King podělil o svůj vlastní pozoruhodný a strhující příběh od dětství ve skromných podmínkách Brooklynu v době finanční krize do hvězdných výšek moderování pořadu CNN Larry King Live, to vše prostřednictvím autobiografie Moje pozoruhodná cesta.

Pragma, 264 str., váz., 252 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám