Hlavní obsah

Jiří Králík připravil Manifesto

Právo, vla

Kolekci devíti filmů různých žánrů spíše nekomerčního zaměření nabídne ve 42 kinech Česka nový putovní projekt Manifesto.

Článek

Připravil ho Jiří Králík, bývalý ředitel Letní filmové školy v Uherském Hradišti, v současnosti ředitel distribuční společnosti 35 mm a umělecký ředitel pražského kina Atlas.

Povětšinou se budou v předpremiéře promítat oblíbené tituly z festivalů. Mezi letošní hity budou patřit kupříkladu francouzský animovaný Iluzionista, ruský snímek Unaveni sluncem 2, britský film Čtyři lvi, americký hudební snímek The Runaways, japonský fantasy film Goemon, francouzský dokument Mimina nebo americký thriller Vrah ve mně. Ze Slovenska se podařilo získat i snímek Muzika, nejúspěšnější tamní film posledních deseti let.

Promítání začne 1. září v Praze a ve Středočeském kraji. Devět filmů pak poputuje vždy ve dvou kopiích do dalších dvou krajů vždy po týdnu.

Zatímco podzimní Manifesto by mělo ukázat snímky z Varů, Cannes, Sundance, na jaře v dubnu a květnu by mělo navázat další Manifesto se snímky z Febiofestu, Benátek a Toronta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám