Hlavní obsah

Objevil se Lennonův povzbuzující dopis, který napsal před čtyřiceti lety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až po čtyřiceti letech se britský folkový zpěvák Steve Tilston (60) dozvěděl, že bývalý člen Beatles John Lennon mu napsal dopis, aby ho povzbudil v práci. Inspiroval jej rozhovor pro časopis ZigZag, v němž tehdy jednadvacetiletý Tilston vyslovil obavy, aby kvůli úspěchu neztratil inspiraci.

Článek

Lennon mu doporučil, aby se neznepokojoval, protože úspěch nic nezmění na zkušenostech, které získal. Dopis byl napsán jen pár měsíců po rozpadu Beatles v roce 1970.

Lennon ho poslal do novin, takže Tilston se o něm poprvé dověděl, až když ho kontaktoval americký sběratel, který si chtěl ověřit autentičnost dopisu. „Bylo to frustrující, protože Lennon napsal na dopis svoje telefonní číslo,“ zdůraznil Tilston.

Reklama

Související témata:

Související články

Brány trutnovského festivalu se otevírají

V podvečer odstartuje v areálu Na Bojišti v Trutnově tradiční Open Air Festival. Jeho hlavní hvězdou budou velšští Manic Street Preachers a plánovaný koncert...

Výběr článků

Načítám