Hlavní obsah

Nové knihy - Ann Grangerová, Hitomi Kaneharová i Harlan Coben

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z aktuálních knižních titulů vám doporučujeme detektivní román Ann Grangerové Květiny na jeho pohřeb, nahléd do světa japonské mládeže prostřednictvím knihy Hitomi Kaneharové Autofikce, nebo napínaný příběh Harlana Cobena Schůzka v Paříži.

Článek

Ann Grangerová: Květiny na jeho pohřeb

Autorka detektivní série Meredith Mitchellová a Alan Markby britská spisovatelka Ann Grangerová, původně pracovala jako konzulka mimo jiné i v Československu.

Meredith Mitchellová odjíždí se svým přítelem, vrchním inspektorem Markbym a zároveň nadšeným zahrádkářem, na výstavu květin do Chelsea. Ke svému překvapení zde narazí na bývalou spolužačku Rachel a jejího manžela Constantina. Ukáže se, že Markby a Rachel se rozhodně nevidí poprvé. Vzápětí se Constantin stane obětí velmi rafinovaného vražedného útoku...

Motto. překlad Zdeňka Zvěřinová, 296 str., váz., 249 Kč

Hitomi Kaneharová: Autofikce

Již debut japonské autorky Hitomi Kaneharové, Hadi a náušnice, vyvolal v Japonsku doslova senzaci. Kniha Autofikce, stejně jako její další díla, s až cynickou otevřeností vypovídá o dnešních mladých Japoncích. Násilí, náhodný sex, drogy, deziluze...

Hrdinkou zčásti autobiografického románu je mladičká spisovatelka Rin, kterou její nakladatelství požádá, aby napsala knihu sama o sobě. Samotný děj se odehrává v několika časových rovinách. V každém z těchto období je Rin pohlcena milostným vztahem plným lásky, nenávisti a především vlastní bezmezné žárlivosti.

Argo, překlad Jan Levora, 172 str., váz., 208 Kč

Scarlett Thomasová: PopCo

Mladá autorka Scarlett Thomasová patří mezi nejlepší mladé britské spisovatele, tam ji zařadil v roce 2001 deník The Independent.

Britská korporace PopCo je třetí největší firma vyrábějící hračky na světě. Alice Butlerová je zaměstnaná v této společnosti. Jako specialista na křížovky a kryptografii dostane za úkol vymyslet produkt, po kterém by šílely pubertální dívky. Při řešení tohoto úkolu se navrací do vlastní minulosti a uvažuje o své identitě. Brzy vstupují do hry tajemné zašifrované zprávy od anonymního odesílatele a také tajemství přívěsku, který jí kdysi pověsil na krk její dědeček.

Host, překlad Tomáš Kačer, 560 str., váz., 349 Kč

Harlan Coben: Schůzka v Paříži

Schůzka v Paříži je další příběh z pera Harlana Cobena, brilantního tvůrce neotřelých zápletek, vtipných dialogů, vyhrocených akčních scén a nečekaných dějových zvratů.

Sportovního agenta a příležitostného vyšetřovatele Myrona Bolitara kontaktuje z Paříže jeho bývalá přítelkyně Terese Collinsová, kdysi populární a známá moderátorka, která se osm let skrývala před celým světem. Požádá ho, aby za ní okamžitě přicestoval do Evropy. Krátce poté, co Bolitar přilétá do Francie, je Teresin manžel, reportér CNN, nalezen mrtvý...

Knižní klub, překlad Michal Prokop, 304 str., váz., 229 Kč

S.d.Ch.: Varlén No. 4.5.6. aneb Deníky všední úzkosti

Autor tohoto neobvyklého komiksu vystupující pod tajemným pseudonymem S.d.Ch je pražský básník a dramatik, který se ovšem zabývá i výtvarným uměním, hudbou a divadlem.

Tento „deník všední úzkosti" je pravou arcikuriositou pro nelíčené fajnšmekry, balancující na hraničních výspách komixu a koláže, poezie a blastemie, hříčky a tvůrčího konceptu, skrytého řádu a zjevného nesmyslu k samozřejmé originalitě obsahové a především formální.

Divus, 104 str., váz., 190 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám