Hlavní obsah

Brány trutnovského festivalu se otevírají

Právo, šh

V podvečer odstartuje v areálu Na Bojišti v Trutnově tradiční Open Air Festival. Jeho hlavní hvězdou budou velšští Manic Street Preachers a plánovaný koncert je jedním z mála vystoupení kapely během léta. Představí se v pátek.

Článek

Martin Věchet, zakladatel a organizátor festivalu, říká: „Kapela předtím ani potom nikde nehraje, jedná se o její jediný koncert v průběhu července, srpna a září. Přerušuje dovolenou a přijíždí do Trutnova. Co ji k tomu vedlo, nám zůstává utajeno, ale snad se to dozvíme. Faktem je, že se to projevilo na předprodeji vstupenek do zahraničí, kde je mnohem známější a populárnější než u nás.“

Ze zahraničních hvězd trutnovský program doplní metaloví Arch Enemy, etnický rocker Rachid Taha, političtí Dubioza kolektiv, v tuzemsku populární Britové Asian Dub Foundation, Senser či legendární The Glitter Band.

Českou scénu budou reprezentovat Sto zvířat, Blue Effect, Michal Hrůza, DG 307, Charlie Straight, Záviš, Už jsme doma a další.

Hostem akce by měl i letos být bývalý prezident Václav Havel. „Budu s ním mluvit dnes večer, pak se uvidí. Václav Havel je teď hodně zaneprázdněn natáčením filmu Odcházení,“ řekl Právu Věchet.

Brány festivalu se otevřou dnes v 17 hodin. O dvě hodiny později jej na hlavním pódiu zahájí společné vystoupení metalové kapely Silent Stream of Godless Elegy a cimbálovky.

Po nich se představí Vltava, Asian Dub Foundation a skupina Al Yaman s jemenskou zpěvačkou Ashwaq Abdulla Kulaib.

Reklama

Související témata:

Související články

Pestrá show Cirque du Soleil v O2 Aréně

Mezinárodní soubor Cirque du Soleil přiveze svou show Saltimbanco do pražské O2 Arény. Představení se bude hrát několikrát mezi 12. a 14. listopadem.

Výběr článků

Načítám