Hlavní obsah

Pestrá show Cirque du Soleil v O2 Aréně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní soubor Cirque du Soleil přiveze svou show Saltimbanco do pražské O2 Arény. Představení se bude hrát několikrát mezi 12. a 14. listopadem.

Článek

Saltimbanco vidělo v Americe, Evropě, Austrálii a Asii už přes 11 miliónů lidí, kteří mohli obdivovat kostýmy, hudbu a akrobatické kousky slavného souboru.

"Saltimbanco je jedním z nejlepších klasických představení Cirque du Soleil, vzrušující kaleidoskopický svátek obdivuhodného umění a hbitosti. Soubor 50 špičkových artistů z 20 zemí světa v show Saltimbanco předvádí závratnou akrobacii a neuvěřitelné atletické výkony v sólových a skupinových epických číslech.

Od zdánlivě neproveditelného balancování, skoků a piruet, přes vystoupení s čínskými tyčemi a akrobacii na ruské houpačce, gravitaci zdánlivě odporující cviky na pružných lanech a trampolíně, žonglování a akrobacii na kolech po klauny," uvádí agentura Live Nation.

Název Saltimbanco pochází z italského “saltare in banco”, což znamená “skákat na lavičce”. Zobrazuje zkušenost městského života v jeho bezpočetných rozmanitých formách: lidé, kteří zde žijí, jejich radosti i starosti, rodiny a party, ruch a hluk ulice a nebetyčné vrcholky mrakodrapů.

"Celá show je inspirována pestrou strukturou velkoměsta a jeho barvitých obyvatel. Její vizuální slovník je jednoznačně barokní a show svou eklektickou směsí postav vtahuje diváka do fantastického, snového světa, do imaginárního města, v němž je různost důvodem k naději."

Vstupenky jsou k dostání v prodejních místech Sazky za 1290 až 1590 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám