Hlavní obsah

Terminátor jako animák? V Hollywoodu se o něj hádají dvě firmy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Hannover House našla nový způsob, jak ještě vydělat peníze na slavné, ale upadající sci-fi sáze Terminátor - celovečerní animovaný film. Konkurence ale začala zpochybňovat, že Hannover House má na látku práva, informoval Hollywood Reporter.

Článek

Konkurenční firma Pacificor zaslala do Hannover House písemnou žádost, aby přestali veřejně spojovat nový projekt s Terminátorem. Pacificor uvedl, že filmu Terminator 3000 příslušná práva nedal, a chce, aby oba producenti (Hannover a  Red Bear Entertainment) přestali rozesílat tiskové zprávy odkazující na Terminátora.

Šéf Hannover House Eric Parkinson trvá na tom, že práva už dostal jako součást kompenzačního balíčku, když odcházel z firmy Hemdale Home Video a Hemdale Communications.

Hemdale je společnost, která produkovala úplně prvního Terminátora ještě v osmdesátých letech. Tato rozpočtově velmi skromná indie sci-fi se stala do značné míry legendární. Dnes patří k nejuznávanějším americkým filmům a knihovna amerického kongresu ho označila za natolik významné dílo, že musí být archivován pro budoucí generace.

Práva na pokračování Terminátora prošla rukama několika majitelů a naposledy je v aukci koupil Pacificor. Háček je ovšem v tom, že podle Parkinsona práva na animovaný film nejsou to samé jako práva na pokračování. Spor budou řešit právníci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám