Hlavní obsah

V Panenském Týnci začíná Open Air Festival

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Panenský týnec/Lounsko

Nový multikulturní Open Air Festival začne ve čtvrtek odpoledne na ploše letiště v Panenském Týnci na Lounsku. V 15.30 hodin ho odstartuje třinecká skupina Charlie Straight, která letos získala tři sošky anděla od Akademie populární hudby.

Článek

Vstupné na celý čtvrtek je zdarma a na programu jsou i vystoupení formací Totální nasazení, Visací zámek, Krucipüsk, Monkey Business nebo Tony Ducháček & Garage.

Naplno začne festival v pátek ve 13.30 hodin. Podle představy pořadatelů nabídne zábavu a příjemné zázemí pro celou rodinu, české i zahraniční hudební hvězdy, divadelní vystoupení, sportovní zónu a workshopy neziskových organizací.

Faithless, Kasabian, Röyksopp i Richard Müller

Hvězdami prvního ročníku akce budou britská legenda taneční hudby Faithless, momentální králové ostrovního indie rocku Kasabian, norští zadumanci Röyksopp, duo LTJ Bukem a MC Conrad, Kosheen DJ’s, slovenský zpěvák Richard Müller či pozoruhodný belgický šansoniér Arno.

Domácí scénu budou po dva hlavní dny reprezentovat Toxique, Ohm Square, Tata Bojs, Čechomor, Laura a její tygři, Psí vojáci a další. Hrát se bude na třech velkých pódiích a ve dvou stanech.

Tři hlavní hvězdy u příležitosti svého vystoupení na Open Air Festivalu připravily malá překvapení. Kasabian slíbili strhující koncert, při němž budou do davu diváků létat umělé hlavy a tomu bude asistovat i mimořádná vizuální show, kvůli níž na pódiu vyrostou dvě speciální světelné věže.

Faithless a Röyksopp zase právě teď nabízejí fanouškům možnost stáhnout si z oficiálních webových stránek zdarma nové skladby. Faithless dávají k dispozici písničku Sun To Me, Röyksopp novinku This Space.

„Na stránce faithless.co.uk/lyrics. php jsou k dispozici také texty nejznámějších songů kapely. Neváhejte se je naučit. Váš zpěv může okořenit atmosféru a navnadit skupinu k několika přídavkům,“ vzkazuje fanouškům promotér festivalu Michal Lukeš.

Na místě bude stát vstupenka na dva festivalové dny tisíc korun. Dvoudenní V. I. P. lístek bude k mání za 2500 Kč. 

Reklama

Související témata:

Související články

Divadlo na vodě s bratry Mašíny

Pohřeb Milana Paumera stal se nechtěnou kulisou nejnovější inscenace Mašíni cestou samurajů Divadla na vodě na Baťově kanálu od Otrokovic po Skalicu. Scénář...

Výběr článků

Načítám