Hlavní obsah

Muzikál Spider-man od U2 bude mít premiéru na Vánoce

Novinky, Stanislav Dvořák

Muzikál, který napsali Bono a The Edge ze skupiny U2, má po řadě potíží definitivně stanovenou premiéru. Ta proběhne 21. prosince v broadwayském Foxwoods Theatre.

Článek

O Spider-manovi s podtitulem Turn Off the Dark se mluví už dva roky, premiéra byla loni odložena kvůli problémům s úředními povoleními a s financemi. Kvůli průtahům také z projektu odešli známí herci Alan Cumming a Evan Rachel Woodová, která se objevila např. ve filmu Wrestler. U2 ale bojovali dál, vyřešili finance a místo hollywoodských hvězd najali uznávané broadwayské herce.

Producent Michael Cohl uvedl, že už v listopadu proběhne v divadle předpremiérová ochutnávka a oficiální premiéra je stanovena na 21. prosince. Hlavní role si zahrají Jennifer Damianová, Patrick Page a Reeve Carney.

The Edge loni prozradil, že jejich hudba se dotýká opery a rocku, a Bono se nechal slyšet, že půjde o přímo "halucinogenní zkušenost". Také tvrdili, že hledají nové tváře se zajímavým exotickým přízvukem.

"Něco jako Sinead O’Connor se středovýchodním, bulharským nebo řeckým nádechem - cizinci jsou vítáni," uvedli v tiskové zprávě.

Reklama

Výběr článků

Načítám