Hlavní obsah

Letní jazzová dílna se kvůli povodním přesouvá

Právo, Radmila Hrdinová

Kvůli povodni se letos neuskuteční ve Frýdlantě v Čechách Letní jazzová dílna Karla Velebného, jež se zde koná od roku 1984 jako interpretační seminář s předními domácími i zahraničními lektory. Ve zkráceném termínu od 16. do 19. 8. bude v Přerově.

Článek

„Podmínky ve Frýdlantě momentálně neumožňují konání tak velké akce. Ale i kdyby to možné bylo, nedokážu si představit, že bychom po městě chodili se saxofony v rukou, když je tam teď každé ruky zapotřebí k odklízení trosek,“ řekl Právu spoluzakladatel a organizátor LJD Aleš Benda.

Rozjetou akci ale už nejde tak snadno odvolat, neboť přijedou i američtí lektoři Garry Rismiller, Neil Wetzel, Skip Wilkins a Lee Andrew Davison, kteří jsou členy lektorského týmu, jemuž v pozici ředitele vévodí klavírista Karel Růžička. Tvoří ho i Luboš Andršt, Pavel Razím či Jiří Stivín.

„Našel jsem tam vhodné prostředí i pochopení, stejně jako u lektorů. Na Frýdlant ale myslíme a uvažujeme o uspořádání benefičního koncertu pro postižené povodněmi,“ řekl Benda.

Reklama

Související témata:

Související články

Becket: Začal jsem milovat čest boží

Becket aneb Čest boží Jeana Anouilha má štěstí na znamenité herce, kteří vytvářejí ústřední dvojici nejprve kumpánů, později protivníků na život a na smrt:...

Výběr článků

Načítám