Hlavní obsah

Nová DVD: Legie, Přístav naděje nebo Rock na střední

Filmovými novinkami na DVD jsou tento týden akční film Legie, romantické drama Přístav naděje, komedie Přestupný rok, hudební komedie Rock ze střední a drama Nezlomná pouta.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD

Článek

Legie

V akčním thrilleru je dějištěm poslední pozemské bitvy zaprášená restaurace v poušti Mojave. Zatímco se lidstvo samo ničí v záchvatech divoké zuřivosti, chystá se skupinka lidí, uvězněných kdesi v pustině, na poslední zoufalý pokus o odpor.

Pomoci se jim dostává od tajemného a mocného cizince. Bob, majitel odlehlého motorestu se svým partnerem Percym nemají o panice, která se po světě šíří, nejmenší tušení a poklidně se dál věnují své práci.

Když vypadne televize a posléze i telefony, uvědomují si všichni přítomní, že ztratili veškerý kontakt s okolním světem. Zatímco se snaží přijít na to, co se vlastně stalo, vstoupí do motorestu příjemná stará žena a objedná si steak. Jenže tak obyčejná žena to není...

Legion, USA 2010, 104 min., režie: Scott Stewart, hrají: Paul Bettany, Lucas Black, Tyrese Gibson, Adrianne Palicki, Kate Walsh, Dennis Quaid, Doug Jones, Yancey Arias, Luce Rains a další.

Přístav naděje

V romantickém dramatu se Birdee se přímo v televizní show dozví, že ji manžel Bill podvádí s její nejlepší přítelkyní. Okamžitě se odstěhuje s osmiletou dcerkou z Chicaga ke své matce do rodného městečka v Texasu.

Kdysi tu byla místní královnou krásy, dnes se sem vrací jako žena, která neuspěla v manželství. S pomocí své matky nachází novou rovnováhu a díky setkání se starým přítelem Justinem i novu perspektivu do budoucnosti.

Hope Floats, USA 1998, 114 min., režie: Forest Whitaker, hrají: Sandra Bullock, Harry Connick Jr., Gena Rowlands, Mae Whitman, Michael Paré, Kathy Najimy, Bill Cobbs, Rosanna Arquette a další.

Přestupný rok

V Irsku mají pěknou tradici. Na přestupný rok může 29. února požádat holka kluka o ruku. V romantické komedii zjistíte, co všechno je moderní mladá žena ochotná podstoupit, aby si tenhle obyčej mohla vyzkoušet na vlastní kůži.

Anna je pohledná bytová návrhářka z Bostonu. Má všechno, na co si vzpomene, tedy kromě zásadního vyjádření svého přítele, nadějného kardiologa Jeremyho. Ten se totiž k tomu, aby před ní poklekl a nabídnul jí prsten, stále nějak nemá.

A tak když Jeremy odletí do Dublinu na lékařský kongres a navíc se blíží magický 29. únor, rozhodne se Anna chytit šanci za pačesy. Plán je jednoduchý. Odletí za Jeremym a požádá o ruku ona jeho, přesně v souladu s tradicí. Jenže buď osud nebo rozmary počasí s ní mají jiné plány.

Leap Year, USA/Irsko 2010, 99 min., režie: Anand Tucker, hrají: Amy Adams, Matthew Goode, Adam Scott, Kaitlin Olson, Peter O'Meara, John Lithgow a další.

Rock ze střední

V hudební komedii se mladík jménem Will přestěhuje s matkou do New Yersey, kde se ocitne v novém prostředí, v nové škole, kde nikoho nezná.

Seznámí se však s podivínkou Sam a překvapivě i se školní hvězdou Charlotte. Společně se rozhodnou založit kapelu, která by se mohla zúčastnit soutěže hudebních skupin a zároveň se tím pomstít Charlottinu expříteli a jeho muzikantům. Na chvíli se ve snímku mihne i hudební legenda – David Bowie.

Bandslam, USA 2009, 111 min., režie: Todd Graff, hrají: Gaelan Connell, Alyson Michalka, Vanessa Anne Hudgens, Lisa Kudrow, Scott Porter, Ryan Donowho, David Bowie a další.

Nezlomná pouta

Koprodukční drama má jedno zásadní motto, a to, že rodina musí držet při sobě. Ovdovělá Mary se snaží udržet rodinnou farmu a zabezpečit své tři děti. S blížícím se Díkuvzdáním však přichází i upomínky kvůli dluhům, které nemá jak splatit.

Její dcera Tilly si ale ví rady – požádá o pomoc svou babičku, která se před lety nepohodla s Mary kvůli výběru ženicha. Příjezd zámožné ženy s sebou přináší hořké vzpomínky, napjaté vztahy, ale také naději na urovnání starých sporů.

An Old Fashioned Thanksgiving, Kanada/USA 2008, 90 min., režie: Graeme Campbell, hrají: Ted Atherton, Jacqueline Bisset, Kristopher Turner a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám