Hlavní obsah

Co nabídne Česká televize od září

Právo, Jana Perglerová

Na rozdíl od Novy a Primy, které své programové taháky podzimního schéma již představily s plnou parádou na tiskových konferencích, Česká televize se k tomu chystá až v září. Přesto však některé informace o podzimní nabídce divákům z televize unikly, protože ČT musela programový plán předat reklamním agenturám kvůli zadání inzerce.

Foto: Michaela Feuereislová, Právo

Talk show Karla Šípa Všechnopárty má nahradit Jana Krause.

Článek

Mezi hlavní změny překvapivě patří, že dva nové původní seriálové hity ČT - Cukrárna a pokračování retroseriálu Vyprávěj - se nebudou vysílat tak, jak by pravidelný a konzervativní divák očekával. Ale kalkul s ohledem na to, co vysílá televizní konkurenci se ČT nemusí vyplatit. Vyprávěj běželo v pondělí a bude nyní od 3. září vždy v pátek a komediálně laděná Cukrárna se naopak posadí od 20. září do pondělního hlavního vysílacího času.

V třináctidílně Cukrárně, režírované Dušanem Klainem, si zahrají mj. Jana Štěpánková, Veronika Žilková (majitelka cukrárny), Iva Janžurová či Naďa Konvalinková nebo Simona Stašová. Ty budou trávit většinu času v cukrárně nedaleko hřbitova, kde jsou jedinými návštěvníky smuteční hosté, kteří tam přijdou na rakvičky nebo věnečky. „Budeme ještě vysílat úplně nový seriál Kriminálka Staré Město, který připravujeme ve spolupráci se Slovenskou televizí,“ prozradil mluvčí ČT Ladislav Šticha.

Páteční čas talkshow Jana Krause, který utekl z ČT do Primy, obsadí Všechnopárty Karla Šípa, na kterou byli diváci zvyklí v úterý. Z programu kromě Mamba show Haliny Pawlovské mizí i sobotní Pozdní sběr a Hotel Insomniana ČT dvojce. Všechny tři jmenované pořady kvůli špatné sledovanosti a nenaplnění očekávání diváků.

Vrací se StarDance, tentokrát po roční přestávce již po čtvrté. A bývalý porotce soutěže StarDance Zdeněk Chlopčík bude diváky učit klasické tance v nové sérii Smím prosit? Moderátorka Šárka Kubelková se stane tváří pořadu Partnerské ladění o slastech a strastech partnerského života. „Zajímavý je projekt Ptáčata, který budou teenageři sami natáčet o svém životě,“ míní Šticha.

Podvečerní čas před 18 hodinou na ČT 1 je určen pro staré dobré, divácky úspěšné seriály. Kromě klasické Nemocnice na kraji města to bude příští rok Život na zámku. Na neděli večer ČT prozatím opouští dramatické inscenace a hodlá nasadit úspěšné české, téměř velkofilmy. Počítá i s filmem Juraje Jakubiska Bathory, do kterého ČT investovala mnoho miliónů korun. A ještě informace pro fotbalové fanoušky. Liga mistrů poběží od podzimní sezóny výhradně na ČT 4, zápasy se budou vysílat jako tomu bylo na ČT 2, tedy vždy v úterý a středu od 20.45 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám