Hlavní obsah

Čtvrtý díl akčního filmu Mission: Impossible dostane finanční pobídku od ČR

V Česku se patrně bude točit americký film Mission: Impossible 4. Stát totiž dalšímu dílu známého akčního filmu, v němž hraje tajného agenta Ethana Hunta herec Tom Cruise, přislíbil finanční pobídku. Vyplývá to z informací Programu podpory filmového průmyslu na jeho webových stránkách. Produkční společnost, která o pobídku žádala, se k projektu zatím nevyjádřila.

Článek

V seznamu programu se uvádí, že za projekt Mission: Impossible 4 by filmaři měli utratit 176 miliónů korun. Pokud vynaložené peníze úřadům doloží, Česko jim část vrátí zpátky. Podle nového pravidla může jít až o pětinu.

Filmaři by se s natáčením „další neproveditelné mise“ do Prahy vrátili. V prvním dílu se totiž Cruise v režii Briana De Palmy proháněl mimo jiné i po Praze. „Jednička“ tu vznikala v roce 1995.

O tom, že „čtyřka“ se bude opět tvořit v tuzemsku, se spekulovalo v České televizi již na začátku července. V zatím posledním, třetím dílu si vedle Cruise zahrála například krásná Keri Russelová, když předtím role odmítly Scarlett Johanssonová a Carrie-Anne Mossová. Jeho protivníkem byl jako bezohledný obchodník se zbraněmi Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za snímek Capote. Režisérem „trojky“ byl J. J. Abrams.

Reklama

Výběr článků

Načítám