Hlavní obsah

Nové knihy: Ivanka Devátá, Chris Kuzneski nebo David Gaider

Knižními novinkami prvního srpnového týdne jsou Proroctví od Chrise Kuzneského, román Teda Dekkera Dcery Lamače kostí, humorná kniha Ivanky Deváté Mezi nebem a peklem, román Davida Gaidera Dragon Age: Volání a populární komiksový set Maska.

Článek

Chris Kuzneski: Proroctví

Jako by se předpovědi věhlasného francouzského lékaře a astrologa začínaly s děsivou přesností naplňovat. Je na Jonathonu Payneovi a Davidu Jonesovi, bývalých členech speciálních jednotek americké armády, aby podstoupili zápas na život a na smrt s rafinovaným a nelítostným vrahem a postavili se těm, kdo chtějí zneužít Nostradamovo vědění pro své temné záměry. Hraje se o tajuplné čtyřverší napsané na pergamenu, které je třeba rozluštit…

Další ze strhujících thrillerů Chrise Kuzneského nabízí vše, co od něj příznivci románů Meč boží, Znamení kříže a Ztracený trůn očekávají — tajemství, napětí, akci i osobitý humor.

Jota, přeložil: Jan Kozák, 360 str., 328 Kč

Ted Dekker: Dcery Lamače kostí

Říkají mu Lamač kostí. Je posedlý touhou mít dokonalou dceru, a protože žádná zatím nedokázala jeho nároky splnit, už sedm dívek odsoudil k smrti s polámanými kostmi. Ryan Evans, důstojník zpravodajské služby, si s bolestí uvědomuje, že své dceři Bethany zřejmě nikdy nebude dobrým otcem.

Osudy obou mužů se protnou ve chvíli, kdy si Lamač kostí vyhlédne další oběť: Bethany. Ryanův život se změní v noční můru. FBI totiž dojde k názoru, že Lamačem by mohl být on sám. Bestie v lidském těle rozehrává svou zvrácenou hru a láme nejen kosti, ale i lidská srdce.

Metafora, přeložil: Viktor Faktor, 408 str., 299 Kč

Ivanka Devátá: Mezi nebem a peklem

Kniha oblíbené autorky je ženským radostem, strastem, přednostem i vadám. „Prosím laskavé čtenářky, případně čtenáře, aby si před název každé kapitoly dosadily slovo Žena, jelikož následující stránky jsou hlavně o ženách.“ Ivanka Devátá píše vše svým laskavým humorem.

Motto, 176 str., 209 Kč

David Gaider: Dragon Age: Volání

Vypovězení řádu Šedých strážců z Fereldenu trvalo dvě stě let. Král Maric chce po letech nařízení zrušit, netuší však, že návrat tohoto řádu pro něj bude znamenat jen další komplikace.

Jeden z jeho členů byl zajat nepřítelem. A právě tento muž ví, kde se ukrývají Staří bohové. Pokud místo prozradí , mohl by tak na svět přivolat zničující Nákazu.

Marik tak musí opustit své království a vydat se po čtrnácti letech opět do Hlubokých cest, protože on je jediný, kdo skupinu může dovést na místo, kde se nachází zajatý Šedý strážce. Volání je volným pokračováním románu Ukradený trůn.

Fantom Print, přeložil: Jakub Mařík, 368 str., 249 Kč

John Arcudi – Doug Mahnke: Maska 1

Maska se stala fenoménem po filmovém zpracování s Jimem Carreym v hlavní roli. Komiksový příběh vymyslel Mike Richardson a poprvé se objevil roku 1985 v amatérských publikacích pod názvem Masque.

V tomto komiksovém balení jsou umístěny tři knihy: Maska, Maska se vrací a Maska vrací úder.

BB art, Crew, přeložil Darek Šmíd, 368 str., 899 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám