Hlavní obsah

Nová DVD: Imaginárium Dr. Parnasse, Víla Zuběnka nebo Invictus: Neporažený

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden si můžete z DVD novinek vybrat třeba sci-fi dobrodružný snímek Imaginárium Dr. Parnasse, fantasy Percy Jackson: Zloděj blesku, drama Invictus: Neporažený, komedii Víla Zuběnka nebo kultovní seriál Jak jsem poznal vaši matku.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD

Článek

Imaginárium Dr. Parnasse

Dobrodružný fantasy snímek nadchne fanoušky mysteriózních motivů.

Kdysi dávno vyhrál nesmrtelnost v sázce s ďáblem panem Nickem. O mnoho století později našel pravou lásku a s ďáblem podepsal novou smlouvu. V ní stálo, že se vzdává své nesmrtelnosti výměnou za mládí, ale jeho prvorozené dítě se v den svých šestnáctých narozenin stane majetkem pana Nicka.

Nyní se čas Parnassovy dcery Valentiny naplnil a on se trápí, jak jí zachránit před neúprosným osudem. Pan Nick přijíždí, aby si převzal svou cenu. Rád se však vsází, a proto se rozhodne znovu riskovat. Valentinu získá ten, který první svede pět nových duší.

The Imaginarium of Dr. Parnassus, Velká Británie/Kanada/Francie 2009, 122 min., režie: Terry Gilliam, hrají: Heath Ledger, Johnny Depp, Jude Law, Colin Farrell, Christopher Plummer, Tom Waits, Lily Cole, Verne Troyer a další.

Percy Jackson: Zloděj blesku

Percy Jackson je napůl člověk a napůl bůh. Teď se ukáže, jestli je také hrdina. Jackson má ve škole věčně problémy. To je ale to nejmenší, co mu teď dělá starosti. Sice je právě začátek 21. století, ale zdá se, že antičtí bohové z bájného Olympu se rozhodli sestoupit ze svých trůnů, a tím i vstoupit do Percyho života.

Percy se totiž z ničeho nic dozvídá, že jeho skutečným otcem je Poseidon, bůh moří a vodního živlu. A to mimo jiné znamená, že Percy je napůl člověk, napůl bůh. Aby toho nebylo málo, nejvyšší z bohů, samotný Zeus, Percyho obviní, že ukradl jeho magickou hůl ukrývající blesky…

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief, Kanada/USA 2010, 118 min., režie: Chris Columbus, hrají: Logan Lerman, Rosario Dawson, Uma Thurman, Pierce Brosnan, Sean Bean, Alexandra Daddario, Catherine Keener a další.

Invictus: Neporažený

Sportovní drama v režii Clinta Eastwooda vypráví příběh o tom, jak Nelson Mandela (Morgan Freeman) spojil síly s kapitánem jihoafrického rugby týmu Francoisem Pienaarem (Matt Damon), aby pomohl sjednotit zemi.

Nově zvolený prezident Mandela ví, že jeho národ zůstává po apartheidu stále ještě rasově i ekonomicky rozdělen. Věří, že může svůj lid spojit přes sport, proto se rozhodne sjednotit hráče rugby, kteří patří v celosvětovém měřítku mezi outsidery. Jihoafrický rugby tým nakonec postoupí na Světový pohár roku 1995.

Invictus, USA 2009, 134 min., režie: Clint Eastwood, hrají: Matt Damon, Morgan Freeman, Scott Eastwood, Langley Kirkwood, Robert Hobbs, Leleti Khumalo, Patrick Lyster, Penny Downie, Danny Keogh a další.

Víla Zuběnka

Dwayne Johnson představuje Dereka Thompsona, jednoho z místních nejtvrdších hokejistů, který pro ránu nikdy nechodí daleko. Teď ho ale čeká tvrdé potrestání. Na cely týden se musí stát zubní vílou.

A takovou Zuběnku zaručeně svět neviděl. Přestože se musí ohánět nově nabitými nadýchanými křídly a učit se kouzla od svých dvou stříbrných okřídlených nadřízených, Derek je odhodlaný zhostit se svého úkolu po svém a dokázat, že ví, co to obnáší. Komediální fantasy zpříjemní i letní večer.

Tooth Fairy, USA/Kanada 2010, 101 min., režie: Michael Lembeck

Hrají: Dwayne Johnson, Julie Andrews, Stephen Merchant, Ashley Judd, Brandon T. Jackson, Barclay Hope, Billy Crystal, Chase Ellison a další.

Jak jsem poznal vaši matku

Americký sitcom, který předčil svou popularitou i Přátele. Kdo by neznal – je to seriál o tom, jak se Ted zamiloval. Párek jeho spolubydlících Marshalla a Lilly už nebaví osamělost Teda, a tak se rozhodnou, že mu pomůžou najít dlouholetou partnerku.

Barney, sebevědomý týpek, jenž si myslí, že zná všechny techniky, jak sbalit každou holku, je naprosto opačného názoru. Ted se nejprve seznámí s Robin. Věří, že je ta, na kterou čekal, ale není tomu tak. Nezbývá mu nic jiného, než hledat dál.

How I Met Your Mother, USA 2005, 22 min., režie: Pamela Fryman, Rob Greenberg, hrají: Josh Radnor, Jason Segel, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Cobie Smulders, David Henrie, Lyndsy Fonseca a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám