Hlavní obsah

Na internetu se prodalo více než milión elektronických knih Stiega Larssona

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetový obchod Amazon zaznamenal prodej více než miliónu elektronických kopií trilogie Stiega Larssona Milénium. Spisovatel se stal prvním, komu se to podařilo. Jeho trilogie má ale úspěch i v tištěné podobě, ve většině vyspělých zemí patří k nejprodávanějším.

Foto: archiv, Právo

Stieg Larsson

Článek

Larsson ovšem z globálního komerčního úspěchu nemá nic, protože zemřel v roce 2004. Nedožil se zveřejnění ani jednoho ze tří románů.

Na celém světě se už loni prodalo asi 15 miliónů výtisků jeho knih. Navíc se podle nich točí filmy a první právě běží v kinech. Filmové zpracování knihy Muži, kteří nenávidí ženy bude mít českou premiéru 1. července 2010. V tomto roce se chystá i premiéra dalších dílů trilogie.

Po Larssonovi jsou na internetu nejprodávanější autoři Paul Robertson, Dan Brown a Arthur Conan Doyle.

V internetových obchodech se už dnes prodává více elektronických knih než tradičních, jež jsou o něco dražší. Odborníci se ale shodují, že papírová kniha nezanikne. Má úplně jiné kvality a je také vhodnějším dárkem než pouhý počítačový soubor.

Reklama

Výběr článků

Načítám