Hlavní obsah

Na podzim chystají alba Clapton, Plant, Dylan i Young

Novinky, Stanislav Dvořák

Na podzim chystá vydání desky několik slavných příslušníků silné hudební generace šedesátých let - Eric Clapton, Robert Plant, Bob Dylan nebo Neil Young.

Článek

Britský kytarista a zpěvák Eric Clapton vydá CD nazvané jednoduše Clapton 27. září. O jeho obsahu ale nezveřejnil vůbec žádné informace, pouze obal.

Dylanovští nadšenci se mohou těšit na další pokračování série Bootleg. V říjnu jde do prodeje The Bootleg Series Vol. 9, který má obsahovat 47 tracků z let 1962-1964, známých jako witmarkská a leedská dema podle studií, kde se točila. Dále vyjde reedice prvních osmi alb s mono zvukem, která na CD dosud nebyla. Prý mají znovu mít přesně stejný zvuk jako ze starých LP desek.

Ex-frontman Led Zeppelin Robert Plant v září vydá album Band of Joy. Už teď koluje po internetu singl Angel Dance, který vykazuje typické zepelínovské znaky i souvislost s úspěšným a cenami ověšeným albem Raising Sand, které Plant natočil s Alison Kraussovou.

Album bude kromě singlu Angel Dance obsahovat třeba coververzi zesnulého country-folkového barda Townese Van Zandta Harms Swift Way a spirituál Satan, Your Kingdom Must Come Down. Vyjde 14. září u Rounder Records.

Neil Young právě piluje poslední detaily na novém albu, které připravil s producentem U2 Danielem Lanoisem v Los Angeles. "Dali jsme tam pár akustických songů, ale zbytek je velmi elektrický," uvedl Lanois. Přesné datum vydání ještě nebylo oznámeno.

Reklama

Výběr článků

Načítám