Hlavní obsah

Premiéry - Zatím spolu, zatím živi, Malý Velký Bojovník a Bunny a býk

Tento týden mají premiéru tři filmy - odpočinková akční komedie Zatím spolu, zatím živi s Tomem Cruisem a Cameron Diazovou v hlavních rolích, historický snímek Malý Velký Bojovník a britská černá komedie Bunny a býk.

Článek

Zatím spolu, zatím živi

Foto: Profimedia.cz

Tom Cruise a Cameron Diazová v akční komedii Zatím spolu, zatím živí (Knight and Day).

Tom Cruise a Cameron Diazová se setkávají před kamerami po téměř deseti letech, aby zažili nejneuvěřitelnější jízdu tohoto léta! V režii Jamese Mangolda (Walk The Line) se divákům představí jako hlavní hrdinové akční komedie Zatím spolu, zatím živi.

June (Diazová) se v letadle dá do řeči s okouzlujícím a poněkud tajemným spolucestujícím Royem (Cruise). Chvíli nato letadlo spadne do kukuřičného pole a vyjma těchto dvou havárii nikdo nepřežije.

June nemá ani vteřinu, aby alespoň pořádně popadla dech a už se vyhýbá střelám v Bostonu, skáče po střechách v Rakousku a na motorce utíká před býky v Seville. To vše ve společnosti na první pohled nečitelného, přesto okouzlujícího tajného agenta.

Dva rozdílní lidé z naprosto odlišných světů jsou uprostřed životu nebezpečného dobrodružství nuceni začít dělat to, čeho se chtěli za každou cenu vyvarovat - důvěřovat si. Od teď už nikdy nebude nic jako dřív – jedinečný, super tajný agent zjistí, že je oslabený obyčejnou láskou a normální žena si s překvapením uvědomí, že je schopná naprosto mimořádných věcí…

Knight and Day, USA 2010, 110 min, režie: James Mangold, hrají: Tom Cruise, Cameron Diaz, Peter Sarsgaard, Maggie Grace, Paul Dano, Marc Blucas a další.

Malý Velký Bojovník

V nejtemnějším období čínské historie mezi sebou vedli nemilosrdní vládci bitvy, které si vyžádaly milióny životů. Ti, kteří přežili, měli jen dvě možnosti – zabít, nebo být zabiti.

Po celodenní bitvě armád států Liang a Wei zůstali naživu jen dva muži – starý Bojovník z Liang (Jackie Chan), který hrál mrtvého a jediné, po čem toužil, bylo uprchnout z války domů, a mladý generál armády Wei.

Bojovník zraněného generála zajme a doufá, že když ho vydá svým nadřízeným, splní se mu touha po návratu domů. Cesta zpět je však pro oba muže komplikovanější, než si mysleli, a i přes počáteční nenávist k sobě v průběhu strastí nacházejí cestu.

Netuší ovšem, že je jim na stopě generálův bratr, princ Wen, který touží po tom, aby si pojistil cestu k trůnu.

Da bing xiao jiang, Čína/Hong Kong 2010, 96 min., režie: Sheng Ding, hrají: Jackie Chan, Lee - Hom Wang, Sung-jun Yoo, Peng Lin a další.

Bunny a býk

Černá roadmovie od tvůrců kultovního britského seriálu Mighty Boosh. Stephen ve svém bytě, ze kterého nikdy nevychází, vzpomíná na cestu přes celou Evropu, kterou podnikl před lety se svým kamarádem Bunnym.

Stephen vzpomíná a jeho byt se proměňuje v kulisy cesty, na kterou by nejradši zapomněl. Krajinou vzniklou z fotek a suvenýrů se znovu vydá z industriálního polského Slezska až do španělské Andalusie za osudovým býkem.

Po cestě potkává spolu s Bunnym podivného průvodce po Polském národním obuvnickém muzeu, Eloisu, která osudově vstoupí do jejich milostných životů, vycpaného medvěda, milovníka psů bez domova či bývalého toreadora Javiera.

Kombinace vizuálních nápadů inspirovaných Michelem Gondrym a hořkosladkého komediálního příběhu jako v Bokovce dělá z filmu Bunny a býk vtipnou cestu z jednoho konce pokoje na druhý.

Bunny and the Bull, Velká Británie 2009, 95 min., režie: Paul King, hrají: Edward Hogg, Simon Farnaby, Verónica Echegui, Richard Ayoade, Julian Barratt, Noel Fielding a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám