Hlavní obsah

Nejznámější hollywoodská zrzka Amy Adamsová jako Janis Joplin

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywoodská herečka Amy Adamsová se stane rockovou hvězdou v připravovaném celovečerním filmu Janis Joplin: Get It While You Can, který má režírovat Fernando Meirelles. Mluvčí herečky to potvrdil magazínu Rollingstone.

Foto: Profimedia.cz

Amy Adamsová

Článek

Film se bude natáčet příští rok. Práva na scénář vlastní už léta společnost Fox Searchlight, takže se předpokládá, že snímek vznikne právě tam, i když  ještě oficiálně nic neoznámili. Mělo by se jednat o velkorozpočtový projekt, který je spojen s producentskými jmény jako Marty Bowen a Wyck Godfrey (Sága Stmívání).

Pětatřicetiletá Amy je známá z filmů Julie a Julia, Chyť mě když to dokážeš, Pochyby nebo Soukromá válka pana Wilsona. Jejím celovečerním debutem byla satira Krása na zabití, která odhalovala zákulisí soutěže krásy pro náctileté v jednom americkém zapadákově a ukázala, že intriky, závist a ambiciózní maminky dokážou udělat ze života peklo.

V roce 2005 získala za herecký výkon v nezávislém filmu Junebug nominaci na Oskara a v roce 2007 nominaci na Zlatý glóbus díky pohádkové Kouzelné romanci.

O Janis Joplin se Hollywood pokouší dlouho 

Není to poprvé, co se Hollywood pokouší natočit životní příběh pravděpodobně nejslavnější rockerky všech dob, filmy ale provází smůla. Producent Peter Newman se snažil natočit svůj životopisný snímek léta. Objevovala se kolem něj i "áčková" jména jako Pink nebo Zooey Deschanelová. K jinému projektu nazvanému podle slavného hitu Piece of My Heart se schylovalo kolem roku 2003. Ani avizovaná účast Renée Zellwegerové ale nezabránila tomu, aby byl film pozastaven.

Foto: Profimedia.cz

Janis Joplin

Newman řekl Rollingstonu, že před deseti lety koupil práva na všechno, co s Janis souvisí: "Se svými partnery jsme utratili sedmimístné částky za většinu zásadních práv na příběh a hudbu Janis. Neříkám, že někdo jiný nemůže udělat film o Janis, pokud použije méně významný materiál a bude ignorovat mnohé nejdůležitější postavy v jejím životě."

Nyní prý jedná s významným režisérem a vše se rozhodne na podzim. "Jestli ten člověk podepíše smlouvu, tak to rozjedeme. Máme všechno, co jsme chtěli, kromě pravého režiséra."

Reklama

Výběr článků

Načítám