Hlavní obsah

Nové knihy - Ian McEwan, James Grady i Helene Turstenová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okurková sezóna dorazila v plné síle, knižních titulů vychází málo a často jde o nová vydání ověřených titulů, jak například Šest dnů Kondora Jamese Gradyho, nebo román Nevinný Iana McEwana. Novinkou je například detektivní příběh Záludná síť švédské autorky Helene Turstenová.

Článek

Ian McEwan: Nevinný

Britský autor Ian McEwan se v románu Nevinný z roku 1997 pustil na pole špionážní literatury.

Píše se rok 1955 a do rozděleného Berlína přijíždí nesmělý anglický mladík, technický zaměstnanec Královské pošty, aby se svým skromným přispěním podílel na ambiciózní, přísně tajné operaci CIA a britské tajné služby SIS. Mladý Leonard Marnham však nežije jen svou prací. Berlín, který ho překvapí stále citelnou poválečnou chudobou i vzrůstajícím napětím rozděleného světa, pro něho zároveň znamená vstup do dospělosti i první milostnou zkušenost.

Odeon, překlad Ladislav Šenkyřík, 280 str., váz., 249 Kč

Kate Emersonová: Tajemství dvora Tudorovců: Palác rozkoší

Historický román, který vznikl na základě skutečného životního příběhu Jane Popyncourtové, přináší brilantní pohled na Tudorovce, jejich rodinu a na život u jejich dvora.

Jane Popyncourtové cestuje jako dítě se svou matkou z Francie ke dvoru anglického krále Jindřicha VII., kde vyrůstá s královými dcerami Margaret a Mary, které učí francouzštinu. Když její matka náhle umírá, Jane zůstává bez peněz. Jako favoritka princezny Mary se však půvabná dívka stává středem pozornosti mladých mužů z družiny nového krále Jindřicha VIII., zažívá různé aférky a mladý král ji využívá také jako špionku.

Brána, překlad Jaroslava Hromadová, 320 str., váz., 299 Kč

James Grady: Šest dnů Kondora

Špionážní román Šest dnů Kondora je znám spíše z filmového zpracování s Robertem Redfordem v hlavní roli s názvem Tři dni Kondora.

Děj se rozehrává v oddělení CIA maskovaném jako Literárně-historická společnost, kde mladý literární vědec Ronald Malcolm se svými spolupracovníky kontrolují veškeré vydané knihy se špionážní a detektivní tematikou. Jednou však Malcolm najde své kolegy mrtvé a pod krycím jménem Kondor informuje nadřízené. Později si uvědomí, že v ohrožení života může být i on...

Nakladatelství XYZ, překlad Oldřich Černý, 232 str.,váz., 249 Kč

Helene Turstenová: Záludná síť

Spisovatelce Helene Turstenové v jejím rodném Švédku přezdívají královna detektivek. Její příběhy s komisařku Irenu Hussovou nadchly tamní kritiku i veřejnost.

V jednom dni jsou nalezena těla dvou brutálně zavražděných dívek. Ireně Hussové je záhy jasné, že jde o dílo sériového vraha, a lze tedy očekávat další mrtvé. Zjistí, že vrah kontaktuje své oběti prostřednictvím internetu - vydává se mladého chlapce toužícího po přátelství a hledá důvěřivé dívky. Inspektorka Hussová musí najít jeho současnou potenciální oběť dřív, než ji vrah zabije...

Motto, překlad Eva Nováčková, 288 str., váz., 249 Kč

Beth Harbisonová: Klub vášnivých botomanek

Román Klub vášnivých botomanek americké spisovatelky Beth Harbisonové se nezabývá jen závislostmi, ale hlavně ženskými tajemstvími.

Tři mladé ženy propadly závislosti na botách. Nakonec se kvůli své botománii zadluží, a tehdy skutečně nezbývá než situaci řešit. Lornu napadne dát na internet inzerát pro "botové feťačky" a každé úterý se pak schází skupina žen, které spojuje tato vášeň. Postupně však zjišťují, že je nespojuje jen botová závislost. Svěřují se vzájemně se svými problémy, odkrývají tajemství svého života.

Argo, překlad Dana Vlčková, 296 str., váz., 298 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám