Hlavní obsah

V Praze vystoupí klavírista Ben Waters, hrál s Jerry Lee Lewisem i Charlie Wattsem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský klavírista Ben Waters se s kapelou zastaví 27. července od 18.00 v modřanském Freestyle Parku. Navzdory svému mládí vystupoval s legendami, jako jsou Jerry Lee Lewis a Charlie Watts (Rolling Stones). Hraje směs boogie woogie, rock n rollu a rhytm and blues.

Článek

Waters má za sebou ve 35 letech tři tisíce koncertů, projel Evropu, Ameriku, Austrálii i Japonsko. Vychází z hudby padesátých a šedesátých let (Fats Domino, Jerry Lee Lewis, Amos Milburn) a píše si i vlastní věci.

Na pódiu vystupoval s Jerry Lee Lewisem, Joolsem Hollandem, Davem Gilmorem, Status Quo, Beach Boys, The Pogues i zpěvačkou Shirley Bassey.

V současnosti spolupracuje s Axelem Zwingenbergerem, Charliem Wattsem a Davem Greenem v kapele ABC of Boogie Woogie, kterou mohli pražští návštěvníci slyšet v lednu v divadle Hybernia, ale tentokrát míří do Prahy s vlastním projektem.

Slavný muzikant Jools Holland poskytl Benovi studio k natočení posledního alba Boogie for Stu. Podíleli se na něm i Charlie Watts a Ron Wood z legendárních Rolling Stones, hráči na saxofon Dan Wheller a Willi Garnett a jeho sestřenice, známá alternativní písničkářka P. J. Harvey.

Koncert pořádá agentura wtfcz.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám