Hlavní obsah

Spielberg kritizuje přehršel filmových efektů

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký režisér Steven Spielberg, Trojnásobný držitel Oscara, kritizuje filmy, které jsou přeplněné speciálními efekty. Uznávaný filmař natočil v roce 1993 slavný snímek Jurský park, po jehož uvedení do kin získal uznání především za využití revolučních technologií, díky kterým pro film vytvořil reálné dinosaury.

Foto: Jean-Paul Pelissier , Reuters

Steven Spielberg pracuje na několika filmech najednou.

Článek

Spielberg soudí, že nové filmy obsahují až moc speciálních efektů a triků. „V současnosti mají filmaři k dispozici velké množství možností a nástrojů. Je jen otázkou volby, jak je využijí. Osobně si ale myslím, že speciální efekty jsou čím dál tím speciálnější,“ řekl magazínu Empire a dodal.

„V mnoha filmech je dnes opravdu spousta efektů. Znamená to, že film začíná speciálním efektem, končí ještě větším speciálním efektem a v jeho středu je jiný speciální efekt.“

Spielberg v současnosti pracuje na několika projektech. Jedním z nich je drama War Horse, které vzniká ve Velké Británii na motivy stejnojmenného románu Michaela Morpurga a následné divadelní adaptace.

Hlavní postavu ve filmu vytvoří britský herec Jeremy Irvine, jeho rodiče pak Emily Watsonová a Peter Mullan. Premiéra je naplánovaná na 10. srpen 2011.

Spielberg také natáčí či chystá historický válečný film Lincoln (do kin by měl být uveden roku 2011), dobrodružný Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn (2011), sci-fiInterstellar (2012) a další pokračování Indiana Jones 5 (2012).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám