Hlavní obsah

Nová DVD - Všichni jsou v pohodě, Bratři i Pevné pouto

Jakoby ani nebyly prázdniny, na DVD vychází sestava kvalitních snímků. Mezi nimi najdete například komedii s Robertem DeNirem Všichni jsou v pohodě, drama Bratři, nebo mysteriozní thriller Petera Jacksona Pevné pouto.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD

Článek

Všichni jsou v pohodě

Citlivá dramatická komedie Všichni jsou v pohodě zobrazuje obrázek rodiny, který je v moderním světě velice častý.

Frank strávil celý svůj život prací a na rodinu mu moc času nezbylo. Teď je v důchodu, manželka zemřela a on chce navázat s dětmi vztah. Účast na rodinném barbeque však všichni odřeknou a tak se Frank vydává na pouť po Spojených státech s úmyslem překvapit své děti. Zanedlouho je ale Frankovi jasné, že jeho děti nejsou až tak šťastné či úspěšné, jak mu jeho manželka vždy tvrdila.

Everybody's Fine, USA/Itálie, 2009, 99 min., režie: Kirk Jones, hrají: Robert De Niro, Drew Barrymoreová, Kate Beckinsaleová, Sam Rockwell, Lucian Maisel...

Bratři

Tobey Maguire, Natalie Portmanová a Jake Gyllenhaal se sešli v emocionálním dramatu o rodině, která i prochází bolestnou tragédií.

Starší syn Sam, je sestřelen při misi v Afgánistánu. Jeho okouzlující žena časem najde přítele v manželově problémovém bratrovi Tommym. Nečekané idyle udělá konec návrat Sama, který sice přežil, ale změnil se k nepoznání. Z kliďase a slušňáka udělalo kruté mučení agresivního uzavřeného podivína. Role bratrů jakoby se obrátily a jejich střet je nevyhnutelný.

Brothers, USA, 2009, 105 min., režie: Jim Sheridan, hrají: Jake Gyllenhaal, Natalie Portmanová, Tobey Maguire, Clifton Collins Jr., Bailee Madisonová...

Milý Johne

Režisér Lasse Hallström, tvůrce poetických hitů Pravidla moštárny a Čokoláda, natočil romantický příběh lásky, která musí neustále překonávat odloučení a nepřekonatelné dálky.

Mladý voják potká mladou dívku a pro oba je z toho osudová láska. Voják musí zpět k jednotce a do služby je v následujících letech povoláván stále častěji. Svůj životní vztah žijí oba milenci hlavně prostřednictvím dopisů a společného času je málo. Je vojenská služba dostatečný důvod k životu? Kdy dojde poslední dopis?

Dear John, USA 2010, 105 min., režie: Lasse Hallström, hrají: Channing Tatum, Amanda Seyfriedová, Richard Jenkins, Henry Thomas, D.J. Cotrona...

Pevné pouto

Filmové adaptace úspěšného románu Alice Seboldové se ujal Peter Jackson, který se k režii vrátil po čtyřech letech.

Školačka Susie je brutálně zavražděna a po smrti se dostává do zvláštního světa mezi nebem a zemí, ze kterého pozoruje, jak pokračuje pátrání o její smrti, ale i svého vraha. Ale hlavně svou rodinu. Sourozenci Lindsay a Buckley, se se ztrátou své sestry snaží vyrovnat úměrně svému věku, rodiče žijí jen pro mrtvou Susie. Jediným, kdo si v téhle krizi dokáže jakž takž zachovat chladnou hlavu, je babička Lynn, která se ze všech sil snaží udržet rozpadající se rodinu pohromadě.

The Lovely Bones, USA/Velká Británie/Nový Zéland 2009, 135 min., režie: Peter Jackson, hrají: Mark Wahlberg, Saoirse Ronanová, Stanley Tucci, Rachel Weiszová, Susan Sarandonová...

Univerzální voják: Znovuzrození

V novém pokračování akčního filmu Universální voják nebude chybět vyhaslá akční hvězda Jean-Claude Van Damme.

Pomocí ukradené přísně tajné technologie teroristé vytvořili další generaci Universálního vojáka - elitního válečníka geneticky změněného na naprogramovatelný stroj na zabíjení. S tímto Univojákem, který je vede, obsadí ochromený Černobylský jaderný reaktor a hrozí, že vypustí smrtící radioaktivní mrak. Jediný, kdo je může zastavit, je Luc Deveraux, universální voják, který byl vyřazen už před lety.

Universal Soldier: Regeneration, USA, 2009 97 min., režie: John Hyams, hrají: Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Andrei Arlovski, Mike Pyle, Corey Johnson...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám