Hlavní obsah

Big Boi hýří nápady

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Big Boi z velmi populárního dua Outkast vydává první sólovku s krkolomným názvem Sir Lucious Left Foot: The Son of Chico Dusty. Na ní rapuje i čaruje se zvuky, přičemž kreativně vykrádá léta sedmdesátá, osmdesátá ba i třicátá.

Foto: Profimedia.cz

Big Boi

Článek

S dlouhou řadou hostů a nakonec i s přispěním kolegy z Outcast (André 3000) pracoval Big Boi na desce čtyři roky, od doby, kdy Outkast vydali poslední album Idlewild. Je to znát, Sir Lucious Left Foot: The Son of Chico Dusty přinejmenším není jednotvárný, hýří množstvím nápadů, i když ne všechny musí být chytlavé.

Zachovává hodně z výstřednosti Outcast. Mísí úplně všechno se vším, hip-hop, disko, elektro, funk, pop a to vše dohromady vyvolává lehce psychedelický dojem. Uslyšíme (zřejmě úmyslné) odkazy k funky démonovi ze staré školy Georgi Clintonovi, jenž v jednom tracku i hostuje, i neo-soulové pokusy, které dopadly trochu divně (s Jamiem Foxxem).

Vtipně jsou do hip-hopu zataveny ženské vokály ve stylu třicátých let (Turns Me On), naopak největší šíleností alba je skladba General Patton, kde Big Boi svůj rap kombinuje se samply něčeho, co hodně připomíná Alexandrovce. Myšlenka sice neotřelá, ale také neposlouchatelná.

Celkové hodnocení: 60 %

Reklama

Výběr článků

Načítám