Hlavní obsah

Největší český folkrockový festival ve Strážnici pokračuje

Právo, tr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strážnice/Hodonínsko

Černohorský festival Slunce, jeden z největších svého druhu v zemi, pokračuje ve Strážnici na Hodonínsku. Jeho náplní jsou vystoupení souborů od folku až po rock.

Článek

Název festivalu je odvozen od největšího sponzora, pivovaru v Černé Hoře na Blanensku, mediálním partnerem je také deník Právo.

Dnes účinkují na pódiu v zámeckém parku Petr Bende, Tomáš Klus a Xindl X i stálice folkové scény, skupiny Hop Trop, Folk Team, dále Poutníci, písničkář Slávek Janoušek s Lubošem Vondrákem a další.

Zatímco páteční produkce je více folková, sobotní bude mít spíše folk-rockové ladění. Připomeňme Blue Effect, skupiny Fleret, Pozdní sběr nebo Jarret. Z Irska přijede špičková kapela The Pale, o nic horší pověst nemá americko-česká skupina The Roads.

Reklama

Související témata:

Související články

Festival ve Strážnici zve na folkrockový mazec

Letošní novinkou – prologem – začne ve čtvrtek 11. ročník Černohorského festivalu Slunce Strážnice. Na centrálním náměstí Svobody vystoupí česko-slovenské...

Výběr článků

Načítám