Hlavní obsah

Nové knihy - Jan Guillou, Joy Fieldingová i T. J. MacGregorová

Z prázdninových titulů vybíráme první díl historické ságy z dob křižáckých válek Cesta do Jeruzaléma od Jana Guilloua, dále román Ještě mě nezabíjej oblíbené kanadské spisovatelky Joy Fieldingové, nebo sci-fi thriller Vražedný čas od T. J. MacGregorové.

Článek

Jan Guillou: Cesta do Jeruzaléma

Román švédského autora Jana Guilloua je prvním dílem velkolepé historické trilogie z doby křižáckých tažení, který okamžitě dosáhl neobyčejného úspěchu ve Švédsku i v zahraničí. V roce 2007 byla trilogie zfilmována pod názvem Arn.

V prvním díle provázíme hlavního hrdinu Arna od jeho narození do věku sedmnácti let, kdy se vydává do Říma a stává se templářem, aby později jako jeden z válečníků božího vojska chránil křesťanské království Jeruzalém proti bezbožným Saracénům.

Argo, překlad Jana Svatošová, 328 str., váz., 358 Kč

Joy Fieldingová: Ještě mě nezabíjej

Hrdinkami příběhů kanadské spisovatelky Joy Fieldingové jsou převážně ženy hledající identitu a místo ve společnosti. Podobně je tomu i v novém románu Ještě mě nezabíjej.

Casey Marshallová je pohádkově bohatá dědička a spokojená manželka. Po automobilové nehodě skončí v kómatu. Postupně si uvědomuje, že sice slyší, ale nevidí, nemůže komunikovat ani se hýbat. Zjišťuje, že někteří z jejích přátel, kteří ji navštěvují, nejsou takoví, za jaké je považovala. A od detektiva náhodně zaslechne, že její nehoda byla nejspíš dobře naplánovaným pokusem o vraždu...

Ikar, překlad Milena Havlová, 304 str., váz., 259 Kč

Samrát Upádhjáj: Buddhovi sirotci

Samrát Upádhjáj je první anglicky píšící nepálský autor, který získal mezinárodní věhlas. Poutavý příběh Buddhovi sirotci zpestřují nepálské výrazy, jež dodávají knize punc originality, svěžest a vtahují čtenáře do exotického prostředí.

Kniha líčí osudy osiřelého Radži a dívky Nilu z bohaté rodiny. Jejich cesty se na krátký okamžik protnou již v dětství, ale pak se na řadu let opět rozejdou. Přesto se dívce v přelidněném Káthmándú podaří Radžu najít. Silný vztah, které se mezi dvojicí vytvoří, jim pomůže překonat překážky na cestě životem.

Jota, překlad Radka Kolebáčová, 460 str., váz., 358 Kč

Anne Perryová: Pohřeb v modrém

Anne Perryová ve svém napínavém román z viktoriánského období líčí obraz anglického velkoměsta.

V ateliéru známého londýnského umělce byly nalezeny mrtvoly dvou krásných žen. Jednou z obětí je i žena proslulého lékaře Kristiána Becka, který se stává hlavním podezřelým. Zapeklitého případu se ujímá William Monk, který se snaží dokázat Beckovu nevinu a zachránit ho před trestem smrti...

Moba, překlad Petr Němec, 288 str., váz., 279 Kč

T. J. MacGregorová: Vražedný čas

Mrazivý akční sci-fi thriller, jehož děj propojuje období bouřlivých šedesátých let 20. století s rokem 2006, je dílem americké spisovatelky T. J. MacGregorové.

Nora McKeeová nikdy nezapomněla na ten strašlivý večer před třiadvaceti lety, kdy do jejich domu vtrhli federální agenti a odvlekli její matku neznámo kam. A teď se to děje znovu! V přeplněné restauraci za bílého dne přicházejí dva agenti pro jejího manžela. Nora se ocitá na útěku, pronásledována stínovou organizací, která se nezastaví před ničím ve snaze ochránit přísně utajovaný projekt...

Nakladatelství XYZ,překlad Olga Neumanová, 456 str., váz., 289 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám