Hlavní obsah

Letní slavnosti staré hudby

Novinky, Marcela Janouchová

Mezinárodní hudební festival v Praze bude probíhat pod náborem hudebníků vážné hudby z celého světa. Festival je ve znamení starých historických slohů v Praze a Středních Čechách, kdy interpreti hrají na originály či kopie historických nástrojů. Jedenáctý ročník hudebního festivalu se bude konat od 22. července do 8. srpna po celé Praze a Středních Čechách.

Článek

Jednou z předností festivalu je propojení krásné architektury s hudbou odpovídajících stylů. Interpreti hrají na nástroje, které známe z dobových obrazů a rytin a díky dokonalosti jejich provedení je kvalita zvuku perfektně zachována.

Festival je také ojedinělý svým přesahem do oblasti baroka a tance, kdy na řadu přicházejí dobové kostýmy, hudba, tance, líčení a podobně. Velký ohlas pak mají koncerty, které se konají v rozsáhlých prostorách Břevnovského kláštera, Zámku Troja, nebo jiných interiérech pražských kostelů.

Z programu vybíráme

Mezi hudebníky, kteří nás navštíví, patří například Sergie Azzolini (Itálie), Marina Kataržňova (Rusko) nebo český barokní orchestr Collegium Marianum. Dále můžete slyšet Janu Semerádovou, Barbaru Mariu Willi a další skvělé hudebníky. Vystupovat budou po celé Praze a Středních Čechách.

Letní slavnosti neodmyslitelně patří mezi letní hudební scény, což dokazují i několikrát se opakující záznamy v tisku. Prahu tak řadí mezi významné kulturní metropole Evropy.

Reklama

Související témata:

Související články

D.R.I. budou vrcholem festivalu Obscene Extreme

Hlavní hvězdou letošního ročníku festivalu extrémních podob metalu Obscene Extreme, který začíná ve čtvrtek, budou američtí D.R.I. Spoluzakladatelé crossoveru,...

Výběr článků

Načítám