Hlavní obsah

D.R.I. budou vrcholem festivalu Obscene Extreme

Novinky,
Trutnov

Hlavní hvězdou letošního ročníku festivalu extrémních podob metalu Obscene Extreme, který začíná ve čtvrtek, budou američtí D.R.I. Spoluzakladatelé crossoveru, kteří punk na počátku osmdesátých let zrychlili do speedcoru a spojili s metalem, zahrají v Trutnově na Bojišti v sobotu.

Článek

D.R.I. vystupují v Česku po dlouhých osmi letech. Stále je vede zpěvák Kurt Brecht a kytarista Spike Cassidy. Další legendou, která se vrací po dlouhé době, jsou Doom, kteří zakládali crust. Skupina se ale musela vyrovnat s tragédií, když v roce 2005 zemřel její zpěvák Wayne Southworth. Vystoupí v pátek, kdy se také představí krvaví Španělé Haemorrhage a Cripple Bastards z Itálie.

Ve čtvrtek zase zahrají švédští grindeři The Arson Projekt.

V sobotu se kromě D.R.I. na pódiu objeví i američtí Catheter hrající grind a američtí deatheři Incantation, kteří potvrzují, že death se vrací, nebo hc grindeři Misery Index.

Obscene Extreme na rozdíl od festivalu Brutal Assault nestaví tolik na známých jménech, ale také dbá na stylovost, takže lze čekat záplavu extrémní hudby. Chybět nebudou ani domácí soubory, jakou jsou Hovadah nebo Malignant Tumour, kteří stáli u zrodu festivalu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám