Hlavní obsah

Nová CD – Sting, Korn i Tokio Hotel

Největší hudební událostí toho týdne je (kromě různých festivalů) vydání Stingovy nahrávky Symphonicities, kterou nahrál se symfonickým orchestrem. Dále vychází již deváté album Korn, nebo DVD se záznam turné Humanoid City německých Tokio Hotel.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Sting: Symphonicities

Zpěvák a hudebník Sting si na letošní léto přichystal opravdovou lahůdku: své největší hity nahrál v novém aranžmá za doprovodu symfonického orchestru. Tím orchestrem je Royal Philharmonic Concert Orchestra, který dirigoval věhlasný Steven Mercurio. Celý projekt se jmenuje Symphonicity.

A které písně si můžete poslechnout v novém aranžmá? Nechybí Roxanne, Next To You, Englishman In New York, I Burn For You, Why Should I Cry For You nebo She’s Too Good For Me. Jako první ochutnávka byl zvolen singl Every Little Thing She Does Is Magic.

Sting s celý projektem vyráží na turné, které nemine ani Prahu, vidět jej můžete 22. září v O2 Aréně.

Universal Music

Korn: Korn III: Remember Who You Are

Deváté studiové album americké nu metalové partičky Korn nese název Korn III: Remember Who You Are. Novinka by měla být návratem ke kořenům, snad proto byl jako producent Ross Robinson, který produkoval jejich první dvě alba. Jako bubeník se poprvé představil Ray Luzier, který se stal právoplatným členem kapely od března minulého roku.

Jedenáct nových songů předznamenal singl Oildale, k němuž byl natočen i klip. Můžete je vidět i na živo v České republice a to 28. srpna na festivalu Řípfest.

Warner Music

Tokio Hotel: Humanoid City

Letošní turné teenagerský idolů Tokio Hotel Humanoid City Tour vychází na DVD nebo CD. Konkrétně jde o záznam milánského koncertu, který natočil na patnáct kamer režisér Jim Gable, který pracoval na koncertech AC/DC, Rolling Stones, Aerosmith a mnohých dalších.

Účastníci pražského koncertu si tak budou moci připomenout zajímavé kulisy futuristického města. Jejich autorkou je Misty Buckleyová a její tým, kteří pracovali na dekoracích filmu Luca Bessona Pátý element. Bill Kaulitz se na pódiu představil ve futuristkých kostýmech, jako by přišel z jiného vesmíru a potom se pohyboval po pohyblivých kovových mostech a ohnivém pódiu.

Universal Music

Danger Mouse & Sparklehorse: Dark Night of The Soul

Dark Night of The Soul je projekt, který dali dohromady producent a hudebník Danger Mouse, duo Sparklehorse a režisér David Lynch. Projektu se zúčastnila slušná řádka slavných hostů jako The Flaming Lips, Julian Casablancas, Iggy Pop a Suzanne Vega.

Celá deska je věnovaná Vicu Chesnuttovi, který se na albu také podílel, ale bohužel zemřel v prosinci loňského roku. Nebyl ale jediným, který při nahrávání zemřel. Třináct písní, které posluchači na albu najdou, nahrál Mark Linkous. Americký zpěvák, kytarista, klavírista a člen Sparklehorse začátkem března spáchal sebevraždu.

EMI/Virgin

Kula Shaker: Pilgrim's Progress

Britská psychedelická rocková partička Kula Shaker zažila svůj vrchol v druhé půlce 90. let. Díky svému originálnímu pojetí hudby se jejich debut K, vydaný v roce 1996, vyšplhal až na samý vrchol britské hitparády. Od roku 1999 do roku 2004 měli pauzu a jejich třetí deska Strangefolk vyšla až v roce 2007.

Pro čtvrté studiové album Pilgrim's Progress si kapela vybudovala vlastní nahrávací studio. Deska obsahuje dvanáct tracků, z nichž desku předznamenal singl Peter Pan R.I.P.

Panther/Import

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám