Hlavní obsah

Rock Café ani po roce oprav nefunguje a stěžuje si na přístup radnice

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představitelé známého pražského klubu Rock Café oznámili, že rekonstrukce, která měla být už dávno hotová, neprobíhá úspěšně. Termíny se oddalují a navíc přišla Praha 1 s novou smlouvou. Jednatelé klubu mají pocit, že se je snaží z budovy úmyslně vyhnat.

Článek

V klubu proběhlo už jedno neúspěšné odhlučnění s miliónovými náklady. Poté se zjistilo, že nekvalitní úprava situaci spíš zhoršila a v roce 2009 začala druhá nákladná rekonstrukce, která měla skončit loni na podzim.

V roce 2010 však problémy pokračují a jednatelé Rock Café Pavel Svoboda a Michael Pánek si stěžují, že při dotazu na termín dokončení se ozývá jen "žoviální a ironický smích."

Jednatelé nepovažují za spravedlivé, že stále platí nájem za všechny prostory včetně těch, kde probíhají opravy, nebo je má zabrané stavba. Snížení nájmu po dobu rekonstrukce jim prý bylo původně slibováno.

"Investovali jsme cca 10 miliónů do prací a prostor, které se z důvodů špatně provedeného odhlučnění ze strany Prahy 1 po dvou letech vybouraly. Aby klub mohl zase fungovat, musíme tedy ne vlastním zaviněním investovat znovu. To rádi uděláme, ale chceme dodržení příslibu ze strany Prahy 1 ohledně prodloužení smlouvy. To však dodatkem, který bude řešit opravdu prodloužení smlouvy a ne víceméně způsob, jak nás z klubu nenápadně vyhodit ještě letos," říkají Svoboda a Pánek.

Zvláštní podmínky vedoucí k ukončení nájmu

Dále uvedli, že v nové smlouvě od radnice se objevily překvapivé podmínky.

Např. klub činí zodpovědným za hluk, který dělají lidé na chodníku, a zaplatí za každý jednotlivý případ pokutu 5000 Kč. Rock Café se ale nachází v centru hlavního města, je tu několik klubů, denně tudy prochází tisíce lidí, jezdí tisíce aut, tramvaje atd.

"Nová nájemní smlouva obsahuje větu, že pokud stavební úřad nevydá kolaudační souhlas se stavebními úpravami, končí k tomuto datu i nájemní vztah s Rock Café. Znamená to tedy, že jakmile se podaří Praze 1 nějak prokázat, že se dílo nepodařilo, bude tento zajímavý prostor na Národní třídě ihned volný pro nového zájemce," dodávají jednatelé.

Sekretariát nového starosty Prahy 1 Filipa Dvořáka, který za předešlé rekonstrukce nenese žádnou zodpovědnost, v úterý slíbil, že se k obviněním vyjádří.

Reklama

Související témata:

Související články

I ošklivka Katka bojuje za pražské Rock Café

Známý pražský hudební klub Rock Café, jehož existence je ohrožena, pořádá v úterý od 18.00 happening Zachraňte Rock Café aneb pražské květnové rockvstání....

Výběr článků

Načítám