Hlavní obsah

Bohemia Jazz Fest oživí náměstí v Praze, Brně, Plzni, Domažlicích či Táboře

Novinky, Stanislav Dvořák
Praha

Od 13. do 25. července proběhne tradiční Bohemia Jazz Fest s účastí mnoha zahraničních jazzmanů. Hlavní hvězdou přehlídky, která oživí náměstí v Praze, Domažlicích, Plzni, Táboře, Brně, Prachaticích a Českých Budějovicích, má být basista Stanley Clarke. Nezajímavé není ani to, že festival nevybírá žádné vstupné.

Článek

Festival jako vždy začíná na Staroměstském náměstí v Praze (úterý od pěti odpoledne).

Od 20:30 má vystoupit slavný Stanley Clarke, který v sedmdesátých letech figuroval v legendární sestavě Return To Forever s Coreou, DiMeolou a Whitem. Do Prahy veze nové album a vystoupí s japonsko-americkou pianistkou Hiromu Uehara.

Ještě před ním se představí Paul Zauner a Blue Brass Connection, rakouský pozounér, aranžér, zpěvák a skladatel, který se věnuje jazzu, gospelu a blues. V repertoáru má např. vlastní verze skladeb Raye Charlese a Lestera Bowieho. Druhý večer v Praze vystupuje mimo jiné jazz-flamencová skupina Albero & Carmona Quintet ze španělské Barcelony.

Ve čtvrtek 15. července se pokračuje na náměstí v Domažlicích, kde domácí Luboš Andršt završí večer jazzu z Německa, Dánska, Norska a Nizozemí. V pátek 16. července festival putuje do Plzně, v sobotu do Tábora a nově se přidalo Brno.

V pátek 23. července přijdou na řadu Prachatice a další den festival končí v Českých Budějovicích.

V každém městě se chystá trochu jiný program. Podrobné rozpisy i s časy, kdy vystupují jednotliví interpreti, najdete na www.bohemiajazzfest.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám