Hlavní obsah

Opera o Artušovi ozdobí znojemský hudební festival

Česká premiéra opery Henryho Purcella Král Artuš je ozdobou letošního ročníku Hudebního festivalu Znojmo. Přehlídka se letos nese v duchu anglického baroka a potrvá do 25. července.

Článek

Mezi další zajímavosti programu patří recitály patrona festivalu Pavla Šporcla nebo koncert v Moravském Krumlově, který je rozloučením se Slovanskou epopejí Alfonse Muchy.

Ambiciózní festival nabízí koncerty a další společenské akce pod širým nebem a v různých památkách historického města. Každý rok objevují pořadatelé nová místa ke koncertování. "Pro letošní ročník jsme našli naprosto neuvěřitelný akustický prostor - sklep v Louckém klášteře," řekl prezident festivalu Jiří Ludvík.

Obsazení opery je přehlídkou držitelů cen Alfréda Radoka a Thálie. Prestižní ocenění mají doma herci Filip Čapka, Erik Pardus, Petra Hřebíčková, Michal Čapka, pěvec Roman Janál i choreografka Hana Litterová.

Koncerty podporují další rekonstrukce

Rozlučkový koncert se Slovanskou epopejí se v pondělí 12. července uskuteční přímo mezi Muchovými gigantickými plátny na zámku v Moravském Krumlově. Zazpívá operní sólistka z Varšavy Anna Mikolajczyková.

Dalším benefičním koncertem podpořili pořadatelé rekonstrukci zámku v Uherčicích. Závěr festivalu náleží Händelovu oratoriu Mesiáš v kostele svatého Kříže.

Reklama

Související články

Zakladatelé The Doors se chystají do Prahy

Třináctého července bude mít české publikum šanci vidět dva ze zakladatelů legendární skupiny The Doors. Klávesista Ray Manzarek a kytarista Robby Krieger...

Výběr článků

Načítám