Hlavní obsah

Cyklokapela Ginger Ninjas projede Bicycle Music festivalem

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hudební příznivci a cyklističtí nadšenci mají možnost se v sobotu 10. července v Praze sejít a podpořit ekologickou dopravu ve městě. Na náplavce v centru metropole se otevře takzvaný Bajkazyl. Zahraje skupina Ginger Ninjas ze Spojených států, která si energii pro své koncerty vyrábí šlapáním na kolech.

Článek

Skupina Zázvoroví Nindžové není běžnou partou hudebníků, kteří se vydali na turné po světě. Jedou totiž na kolech. Sami si vezou veškerou aparaturu, šlapací generátor, stejně jako i veškeré další vybavení.

Zahrají na Výtoni, náplavce i Troji

Do Prahy přijedou po vystoupení na festivalu Rock for People a i v Praze předvedou, že nezávislost nemusí být nutně podmíněna výkonným motorem. Během dne vystoupí od 11 hodin na náplavce u Výtoně v rámci pravidelných sobotních farmářských trhů, od 14 hodin pak zahrají při příležitosti slavnostního otevření nového cyklistického komunitního centra Bajkazyl.

Poté se kapela se svým doprovodem a za zvuků hudby z pojízdných soundsystémů přesune do Troje, kde je od 18 hodin v plánu závěrečný koncert jejich pražského miniturné. Koncert proběhne na pódiu u venkovní vinárny-galerie Trojský kůň situované na břehu řeky poblíž slalomového kanálu.

Program festivalu

11 hodin Farmářské tržiště náplavka – Výtoň

14 hodin Bajkazyl – náplavka pod Palackého mostem

18–23 hodin Trojský kůň – Vodácká ulice u slalomového kanálu

21 hodin Fresh Film Ride od Nové scény ND do Troje

Vstupné je dobrovolné. 

Součástí Bicycle Music Festivalu je také Fresh Film Ride.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám