Hlavní obsah

Konec moderátorů v Čechách

Právo, Eva Zajíčková

Vypadá to, že české kotlině hrozí fatální nedostatek televizních moderátorů. Vladimír Čech v sobotu večer nejprve předával na ČT 1 ceny vědcům v zábavném pořadu Slavní slavným a vzápětí na Nově lechtivě vtipkoval ve Zlaté mříži. Veřejnoprávní estráda zaujala necelou čtvrtinu publika (1 milión lidí), Zlatá mříž o hodinu později skoro 60% (1,5 miliónu).

Článek

Sobotní večer strávený s jedním moderátorem by nestál ani za řeč, kdyby Česká televize nezkusila na diváky přesně totéž před týdnem. Přímý přenos Atlet roku na ČT uváděl vrchní novácký bavič Petr Novotný, čímž veřejnoprávní televize naprosto zmátla většinu diváků, kteří se pokusili přepnout na jiný kanál. V tutéž dobu se totiž Novotný chlubil svými převleky v Dobrotách na Nově. Srážka Novotný versus Novotný dopadla 22% proti 53% diváků.

Vypadá to, že ČT chce servírovat publiku estrády jako Nova, navíc s jejími vlastními tvářemi a v stejný čas. Proč to dělá, možná neví ani ona sama.

Proti nápadu udělovat ceny vědcům se nedá říct ani Čech, ale některou hlavu v ČT také mohlo napadnout, že u všeho nemusí asistovat popové hvězdy a že existují i jiné pořady než zábava. Například portrét. A dokonce žijí i filmaři, jejichž dokumenty dokážou získat stejně velké publikum jako si připočetli Slavní slavným. Jenže ČT raději sdělila národu, že je důležitější, co si myslí Hvězdy o vědě, než vědec sám.

Mimochodem, zima bude zase plná hvězd. Už se k nim hlásí Nova.

Zdroj: ATO - Mediaresearch

Anketa

Mají se objevovat stejní moderátoři na ČT i na Nově?
Ano
12,7 %
Ne
83,1 %
Nevím
4,2 %
Celkem hlasovalo 166 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám