Hlavní obsah

Mrtvý Michael Jackson vydělal za rok miliardu dolarů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Král popu Michael Jackson umíral před rokem těžce zadlužený, přesto jsou jeho dědicové mírně řečeno "za vodou". Za rok od smrti vytvořily jeho staré nahrávky a nový film This is it hrubý zisk miliardu dolarů, uvedl časopis Rollingstone.

Článek

Zpěvák měl údajně dluhy ve výši až 500 miliónů dolarů, ale po smrti Jacksona vypuklo nákupní šílenství, které situaci radikálně změnilo. Přesně podle zákonů hudebního průmyslu, které praví, že smrt je nejlepší reklama.

Za rok od jeho smrti se prodalo 33 miliónů hudebních nosičů s Jacksonovými sólo nahrávkami, 800 000 desek skupiny Jackson 5 a z internetu si lidé legálně stáhli asi 13 miliónů písní a 1,5 miliónu zvonění do mobilu.

Další milióny pravděpodobně vydělá připravovaný výběr hitů doplněný o nevydané nahrávky, který bude letos vržen na předvánoční trh. Film This is it vydělal jen v amerických kinech 260 miliónů dolarů a dalších 40 díky DVD.

Dalších 130 miliónů vynesl zpěvákův podíl ve společnosti Sony ATV Publishing, která vlastní práva na Beatles, a jeho vlastní společnost Mijac. Slušné peníze by ještě mohla vydělat počítačová hra Michael Jackson: The Game, kterou vydají na podzim.

Správci dědictví se navíc netají tím, že v budoucích letech se budou neustále objevovat nové a nové výběry prokládané dosud nevydanými nahrávkami, vystačí prý alespoň na deset alb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám