Hlavní obsah

Ženy v pokušení triumfovaly na festivalu Novoměstský hrnec smíchu

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechny ceny, které udělila odborná porota 32. ročníku Festivalu české filmové a televizní komedie Novoměstský hrnec smíchu, putovaly k jedinému filmu – Ženy v pokušení. Komedie o třech generacích žen a jejich touhách a láskách dostala hlavní cenu Zlatý prim.

Článek

Její autor Jiří Vejdělek získal cenu za nejlepší režii, Vojtěch Dyk za mužský a Lenka Vlasáková za ženský herecký výkon, cenu Zdeňka Podskalského za nejvýraznější výkon mladého tvůrce přidělila porota, jíž předsedal kameraman Josef Hanuš, herečce Veronice Kubařové a Cenu za výtvarný počin Katarině Bielikové za kostýmy. Cenu za nejlepší scénář se porota rozhodla neudělit. Ženy v pokušení triumfovaly v konkurenci filmů 2Bobule, Doktor od Jezera hrochů, Pamětnice a Ulovit miliardáře.

Dobrá komedie, která by i v silnější konkurenci bodovala

„Nebylo by hezké použít slova o jednookém, který se stal mezi slepými králem, protože Ženy v pokušení jím nejsou doslova – je to dobrá komedie, která by i v silnější konkurenci určitě bodovala,“ řekl Právu Josef Hanuš.

„Nicméně byl to jediný film hodný ocenění, úroveň ostatních soutěžních snímků byla letos tak slabá, že při nejlepší vůli nebylo možné dát byť dílčímu výkonu cenu. To, že jsme se rozhodli neudělit ocenění za scénář, vyjadřuje přece jen jistou slabinu Žen v pokušení, jejichž zápletka se místy opírá o příliš slabé berličky a nesluší jí ani několik konců,“ vysvětlil Hanuš.

Cenu diváků Novoměstský hrnec smíchu, která je udělována na základě měření procent délky filmu, po kterou se diváci smějí, dostaly Ženy v pokušení.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak ulovit chlapa – a ve zdraví přežít

Komedie scenáristy a režiséra Jiřího Vejdělka Ženy v pokušení je z těch, které mají sice v dějové ose velmi málo společného s realitou, ale v jednotlivostech...

ŽEBŘÍČKY: Ženy v pokušení vedou

Ženy v pokušení Jiřího Vejdělka byly minulý týden nejnavštěvovanějším filmem v českých kinech. Na druhém místě je Burtonova 3D Alenka v říši divů.

Výběr článků

Načítám