Hlavní obsah

České dráhy posilují spoje na thrashmetalový festival Sonisphere

– Milovice/Nymbursko

Na festival Sonisphere, jenž začíná už v pátek 18. června a zahraje na něm slavná thrashmetalová čtyřka na jednom pódiu - Metallica, Megadeth, Anthrax a Slayer, je prodáno již 30 tisíc vstupenek. České dráhy proto posilují železniční spoje, aby zvládly nápor hardrockerů a metalistů.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kerry King, kytarista americké trashmetalové skupiny Slayer

Článek

Na bezpečnost návštěvníků budou dohlížet stovky lidí ze soukromé agentury najaté organizátory i z nymburské policie. V záloze bude oddíl pořádkové jednotky těžkooděnců, přestože pořadatelé nepočítají, že by došlo k podobným událostem jako v březnu letošního roku v kolumbijské Bogotě. Tam bylo po velké rvačce s policií zatčeno přibližně 160 lidí, kteří se pokusili násilím dostat na koncert Metalliky.

Doporučujeme, aby pokud možno účastníci festivalu dorazili už v pátek, kdy bude vlakové spojení do Milovic nejlepší.
Markéta Štěchová z pořadatelské agentury

Z Prahy je možné do Milovic dojet také autobusem z Černého Mostu. Z metropole jezdí zhruba jednou za dvě hodiny.

K letišti Boží dar, kam byla akce přesunuta z původně plánovaného místa v Mimoni, dovede řidiče systém jednosměrek až k velkému parkovišti. Přímo do Milovic bude vjezd povolen jen na zvláštní kartu určenou především pro místní.

Hrubý program

Stanové městečko pořadatelé otevřou v pátek od 12 hodin. Čekání na začátek festivalu zájemcům zpříjemní dýdžejové, kteří vystoupí v party stanu od 20 hodin. Parkování i stanování je zdarma. Hudební produkce začne v sobotu ve 14.00. Hlavní hvězda Metallica začne svou dvouhodinovou show ve 23 hodin [celá zpráva].

Rockové a metalové kapely se v sobotu na festivalu vystřídají na třech pódiích. Obří scéna pro Metalliku měří 60 metrů a je široká třicet metrů, větší pódium nikdy v Česku nestálo. Na akci, kde zazní největší hity kapel Metallica, Megadeth, Anthrax a Slayer, stojí v předprodeji lístky 1890 korun. Koupit je bude možné i přímo na místě za 2200 korun.

Zahrají také Mastodon, Therapy? nebo Alice in Chains

Vedle takzvané "velké thrashmetalové čtyřky" na festivalu vystoupí například Mastodon, Therapy? nebo Alice in Chains. Tuzemskou scénu budou reprezentovat Krucipüsk, Debustrol či Wohnout.

"Trochu mi vadí, že plno skvělých kapel zahraje během jednodenního festivalu. Nedovedu si představit, že bych vydýchal čtyři koncerty za sebou, to se podle mě v podstatě nedá, mozek to není schopen vstřebat," řekl zpěvák a kytarista skupiny Doga Roman Izaiáš.

Po Varšavě a Curychu budou Milovice třetí zastávkou světového festivalu Sonisphere. Loni tato hudební přehlídka zavítala do šesti evropských zemí a její návštěvnost se pohybovala od 40 do 60 tisíc diváků.

Reklama

Související články

Sezóna festivalů začala

Před čtrnácti dny odstartoval letní sezónu hudebních festivalů v Praze na Výstavišti Iný fest s hlavní hvězdou Iné kafe. Minulý týden se v Žamberku uskutečnil...

Výběr článků

Načítám