Hlavní obsah

Thrashová čtyřka v čele s Metallikou zahraje už tuto sobotu

Novinky,

Organizátoři hudebních festivalů se rádi přetahují o to, který je nej. Letos se není o čem bavit. Víkendový Sonisphere je nabit skutečně velkými jmény, nabídne thrashovou čtyřku, tedy Metalliku, Megadeth, Slayer a Antrax. Doby vlády threashe na metalové scéně jsou sice za námi, ale přinejmenším Metallica překonala hranice metalu a zařadila se po bok absolutní rockové špičky. Navíc program nabízí hlavní hvězdy v jediném dni a každá zahraje minimálně hodinu, Metallica pak dvě.

Článek

O významu festivalu svědčí, že už v předprodeji se na něj prodalo přes 30 000 lístků a z Mimoně se nakonec přesunul na letiště do Milovic.

Na hlavním pódiu se vystřídají největší hvězdy. Anthrax, kteří od thrashe přešli ke crossoveru a uplatnili v tvorbě i prvky skate punku a hard coru, začnou hrát v 16:15. Po nich nastoupí Megadeth vedení bývalým členem Metalliky, kytaristou Davem Mustainem.

V 19:15 začnou hrát Slayer, kteří se thrashi nikdy nezpronevěřili a ukazují, že styl působí úderně i po čtvrtstoletí. V devět večer je vystřídají obnovení reprezentanti grunge Alice In Chains a v 23:00 nastoupí Metallica a nabídne plnohodnotný koncert. I ostatní kapely ale představí takřka kompletní koncertní program, když budou většinou hrát hodinu a čtvrt a ne osekaný festivalový program.

Zajímavé kapely však nabízí i menší Saturn Stage, kde se mimo jiné objeví punkoví Rise Against, Therapy, nebo Fear Factory, ale taky tuzemský Debustrol.

Přijet do areálu ale bude možné už od den dříve. Pátek bude patřit stejně jako čas po koncertě až do jedenácti dopoledne DJům.

Na nejmenší scéně se objeví i Wohnout nebo Krucipüsk a Atari Terror.

Pořadatelé nezařídili z Prahy kyvadlovou dopravu, protože letiště je jen pět minut od železniční stanice. Vlaky na trati Lysá nad Labem - Milovice budou posíleny v sobotu od 10:00 do 23:00 a v neděli v opačném směru od 4:00 do 11:00.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kerry King, kytarista americké trashmetalové skupiny Slayer, která vystoupila 17. listopadu v Praze.

Řidičům je doporučeno přijet po dálnici D11 z Prahy do Hradce Králové a sjet na Nymburk a dále přes Krchleby a Straky. Trasa bude vyznačena, aby se návštěvníci bez problémů dostali k areálu na letišti v Milovicích, kde budou moci své auto zaparkovat. Parkoviště je zadarmo stejně jako stanování.

Stanové městečko i parkoviště budou otevřené od pátečního poledne do nedělního poledne.

Reklama

Související témata:

Související články

Sezóna festivalů začala

Před čtrnácti dny odstartoval letní sezónu hudebních festivalů v Praze na Výstavišti Iný fest s hlavní hvězdou Iné kafe. Minulý týden se v Žamberku uskutečnil...

Výběr článků

Načítám