Hlavní obsah

Náprstkovo muzeum nově povede Eva Dittertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Generální ředitel Národního muzea v Praze (NM) Michal Lukeš jmenoval do funkce ředitelky Náprstkova muzea asijských, afrických a amerických kultur v Praze Evu Dittertovou. Ta je v současnosti ředitelkou muzea v Chebu a předsedkyní Asociace muzeí a galerií ČR.

Foto: Profimedia.cz

Náprstkovo muzeum v Praze

Článek

"Jmenování nové ředitelky předcházelo výběrové řízení, ve kterém komise nedoporučila žádného z přihlášených kandidátů. Naopak doporučila generálnímu řediteli přímo oslovit další vhodné osobnosti," oznámila ve středu vedoucí oddělení vnějších vztahů NM Radka Schusterová.

Eva Dittertová je absolventkou Filozofické fakulty Univerzity Karlovy s dlouholetou zkušeností v oblasti řízení muzeí a muzejního managementu. Ředitelkou Náprstkova muzea byla jmenována s účinností od 1. srpna.

Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur

na Betlémském náměstí v Praze je vedle Historického muzea, Přírodovědeckého muzea, Českého muzea hudby a Knihovny Národního muzea jedním z odborů NM. Spravuje největší sbírku zaměřenou na mimoevropské kultury v České republice.

Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur na Betlémském náměstí v Praze je vedle Historického muzea, Přírodovědeckého muzea, Českého muzea hudby a Knihovny Národního muzea jedním z odborů NM. Spravuje největší sbírku zaměřenou na mimoevropské kultury v České republice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám