Hlavní obsah

Do kin se blíží Solomon Kane, akční fantasy točené v Česku

Na česká filmová plátna 24. června vstoupí akční fantasy film Solomon Kane. Snímek se téměř celý natáčel v Česku, roli jednoho z padouchů si zahrál Marek Vašut.

Článek

Francouzsko-česko-britský snímek vypráví příběh o kapitánovi Solomonu Kanovi, který, vyzbrojen mačetami, pistolemi a rapíry, bojuje proti zlu sužujícímu jeho zemi. Hlavní roli svěřil režisér a scenárista Michael J. Basset anglickému herci Jamesi Purefoyovi. Jednoho z padouchů si zahrál český herec Marek Vašut. Snímek vstoupí do českých kin 24. června.

Námět podle Roberta E. Howarda 

Film vznikl na motivy povídek amerického spisovatele Roberta E. Howarda, duchovního otce Barbara Conana. Na pultech českých knihkupectví se u příležitosti premiéry filmu prodává komiksová kniha Solomon Kane: Ďáblův hrad.

Příběh se odehrává v 16. století v Británii. Nejde ale o historickou epochu známou z učebnic. V Anglii té doby páchají zlo čarodějnice a ďáblovi vyslanci a proti lidem bojují zloduši s nadpřirozenými schopnostmi, kterým se může postavit pouze udatný Solomon Kane.

Natáčení v Česku

V České republice štáb v roce 2008 natáčel šedesát ze 62 natáčecích dnů. Solomon Kane je zatím posledním zahraničním filmem, jehož téměř všechny záběry vznikly v Česku. Vedle ateliérů Barrandov a haly bývalé továrny TOS Hostivař vznikal snímek na hradech Točník a Zvíkov, v Průhonicích, v umělých jeskyních v Pustých Kostelech, v Ralsku, Jevanech, Horšovském Týně, Ladách v Podještědí a v Bechyni-Zářečí. Zbylé dva dny se pak točilo ve Velké Británii. Rozpočet filmu činil šestadvacet miliónů dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám