Hlavní obsah

Macochu rozezvučí Stivín, Hudeček i Hradišťan

– Blansko

Jeskyně Macocha bude od čtvrtka 10. do neděle 13. června patřit 13. pokračování hudebního festivalu Čarovné tóny Macochy. Punkevní jeskyně v Moravském krasu nabídnou jazz v podání Jiřího Stivína, klasiku houslisty Václava Hudečka, Jiřího Pavlicu s Hradišťanem a také Spirituál kvintet.

Článek

Vystoupení se konají v Předním dómu Punkevních jeskyní, v prostoru plném krápníků s výtečnou akustikou, jeho atrakcí je jezírko. Odraz světelných efektů v něm při koncertech umocňuje atmosféru vystoupení. Dóm pojme sto dvacet diváků.

Vystoupení trvají obvykle asi půl hodiny. Vlivem vlhka se pak umělcům rozlaďují nástroje. Po koncertu vždy následuje prohlídka podzemí. Letos je akce poprvé mezinárodní. Spirituál kvintet po nedělním vystoupení v Moravském krasu zamíří na Slovensko, kde zahraje v Demänovské jeskyni svobody.

Reklama

Související témata:

Související články

Evropský festival Arts & Film v Telči

Šestý ročník filmového festivalu o evropském umění Arts&film se bude konat od 25. do 26. června v Telči. Celkově je letos přihlášeno přes třicet zemí.

Začíná festival Tanec Praha

V pondělí 7. června začíná 22. ročník tradičního festivalu Tanec Praha. Zahájení v pražském Divadle Ponec bude ve znamení představení populárního maďarského...

Výběr článků

Načítám