Hlavní obsah

Pixies, Gorillaz i Carlos Santana bojkotují koncerty v Izraeli

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří muzikanti se zapojují do akcí s politickým či sociálním přesahem. Dokladem jsou aktivity Bona z U2, Boba Geldofa nebo řady amerických hudebníků v tažení proti Bushovu znovuzvolení prezidentem před pěti lety.

Foto: Profimedia.cz

Carlos Santana také zrušil naplánované koncerty v Izraeli na protest proti útoku na humanitární konvoj.

Článek

Po útoku izraelské armády na loď vezoucí potravinovou pomoc do palestinského pásma Gazy, při kterém minulé pondělí zahynulo devět aktivistů, to jsou opět oni, kdo dávají najevo svůj postoj.

Naplánované koncerty v Izraeli už na protest proti útoku zrušily takové hvězdy, jakými jsou Pixies, Gorillaz, Klaxons, Carlos Santana, Elvis Costello či raper Gil Scott-Heron.

Přestože izraelský pořadatel Szuki Weiss hovoří o „kulturním terorismu“ vzniklém po údajném tlaku na muzikanty, kteří měli vystoupení v zemi v plánu, reakce hudebníků je očekávaná.

Neberou si izraelské fanoušky jako rukojmí. Zrušením koncertů dávají na srozuměnou, že útoky na humanitární konvoje nejsou v civilizovaném světě žádoucí.

Reklama

Výběr článků

Načítám