Hlavní obsah

Cena Pavla Kouteckého za dokument bude v pondělí večer předána v Arše

– Praha

Prestižní ocenění za nejlepší český dokumentární film bude předáno v pondělí 7. června večer v pražském Divadle Archa. Cena nese jméno dokumentaristy, jenž v roce 2006 tragicky zahynul při natáčení na rozestavěném pankráckém mrakodrapu v Praze.

Článek

Dosavadními držiteli ocenění v uplynulých třech ročnících byli filmaři Jan Šikl, Richard Komárek a Filip Remunda, Tomáš Škrdlant. Dále také Lukáš Přibyl, který loni získal zvláštní ocenění poroty za Zapomenuté transporty do Polska [celá zpráva]. Letos porota  nominovala z více než stovky přihlášených devět snímků.

Účastníci večera zhlédnou v Arše po projekci vítězného filmu i jeden z Kouteckého projektů. Letos půjde o premiéru právě dokončeného snímku z cyklu Hledači pevného bodu, který začal Koutecký natáčet v roce 1991 s Michaelem Kocábem, Janem Rumlem, Martinem Mejstříkem a Kryštofem Rímským [celá zpráva].

Reklama

Související témata:

Související články

Dokumentarista Koutecký zemřel náhodně

Za smrtí dokumentaristy Pavla Kouteckého, který tragicky zahynul při pádu z rozestavěného mrakodrapu v Praze na Pankráci při natáčení filmu, zřejmě stojí...

Výběr článků

Načítám