Hlavní obsah

Nové knihy - Stephen King, Danielle Steelová i Ken Bruen

Právě vychází novela irského autora Kena Bruena London Boulevard, psychologický román Stephena Kinga Dolores Claiborneová, nebo romantický příběh Danielle Steelové Cesty osudu.

Článek

Ken Bruen: London Boulevard

Ken Bruen je irský spisovatel, který píše především detektivní a kriminální romány ve stylu drsné školy.

V románu London Boulevard se setkáme s Mitchellem, kterého právě propustili z vězení, kde si odpykával tříletý trest za napadení, na něž si ale nevzpomíná. Najde si práci jako údržbář u jedné postarší excentrické herečky, která se do něj zamiluje. Mitchell ale poznává, že není tak jednoduché ze sebe setřást nepohodlnou minulost...

Plejáda publishing, překlad Ondřej Šanca, 176 str., váz., 279 Kč

Stephen King: Dolores Claiborneová

Neuvěřitelně poutavý Kingův román, psaný jako monolog životem pronásledované ženy, se tak trochu vymyká ostatní Kingově tvorbě.

Dolores Claiborneová žije na vesnici na malém ostrově a vydělává si na živobytí jako hospodyně u svéhlavé a bohaté Very Donovanové. Když stará a nemocná Vera zemře, odkáže veškerý majetek Dolores, vesničané si ale myslí, že ji Dolores zabila. Ta vraždu Very odmítá, ale při výslechu vyjdou najevo jiné temné okolnosti jejího pohnutého života...

Beta, překlad Ivan Němeček, 224 str., váz., 249 Kč

Danielle Steelová: Cesty osudu

Nový román Danielle Steelové přináší portrét herečky, jejíž obavy i naděje nám připadají důvěrně známé.

Půvabná Carole Barberová, světoznámá filmová hvězda a nositelka dvou Oscarů, přijíždí z Los Angeles do Paříže. Chce pracovat na svém románu, ale po všem, co prožila, zároveň cítí, že musí také bilancovat a najít samu sebe. Když v taxíku projíždí tunelem u Louvru, otřese městem výbuch...

Ikar, překlad Blanka Brabcová, 328 str., 249 Kč

Rajiv Chandrasekaran: Zelená zóna, Velkolepý život ve Smaragdovém městě

Publikace dopisovatele Washington Post Rajiva Chandrasekarana byla podle New York Times hodnocena jako nejlepší kniha roku a zároveň se stala předlohou filmu Zelená zóna, který běží v kinech.

Podkladem knihy jsou reportáže, rozhovory a vlastní zážitky novináře, který v Bagdádu žil téměř nepřetržitě od listopadu 2002 až do 30. září 2004. Poznal tedy tuto zemi jak před, tak i po útoku koaličních sil, kdy sídlo svrženého Saddáma Husajna obsadili pracovníci vyslaní koaličními státy s úkolem zajistit poválečnou obnovu země.

Brána, překlad Růžena Pokorná, 336 str., 299 Kč

David Mitchell: sencislo9

Román britského prozaika Davida Mitchella je nadepsán titulem rockové balady Johna Lennona number9dream. Autor v něm zúročil své působení v Japonsku, vyjádřil výhrady k tamní kultuře orientované na dříčství a patriarchální podřízenosti.

Vypravěč Eidži Mijake, osamělý dvacetiletý mladík ze zapomenutého ostrůvku na jihu země, přicestoval do Tokia pátrat na vlastní pěst po nepoznaném otci. Přitom se musí tak jako kdysi Dickensovi hrdinové vypořádat s nástrahami velkoměsta.

Mladá fronta, překlad Petra Diestlerová, 456 str., váz., 339 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám