Hlavní obsah

Kuklová a Renč na chodníku slávy ve Zlíně

Zlín

Na 50. Zlínském filmovém festivalu pro děti a mládež doplnila další jména dětských filmových hvězd chodník slávy. Jsou mezi nimi nově jména Michaely Kuklové a Filipa Renče.

Foto: Michaela Feuereislová, Právo

Michaela Kuklová se objevila na dětském filmovém chodníku slávy ve Zlíně.

Článek

Renč i Kuklová za své počiny převzali i hvězdné doktoráty. Akce je součástí programu Kapka Naděje, který vyvrcholí čtvrtečním koncertem na náměstí.

Letos vystoupí Lucie Vondráčková a taneční skupina IF a ABBA STARS. Peníze získá, stejně jako v předchozích letech, novorozenecké oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně.

Filip Renč si první, spíše epizodní roli zahrál v seriálu Pan Tau (1969), poté následovaly větší příležitosti ve filmech různých žánrů. Vynikl jako objev režiséra Oty Kovala, který se soustředil na práci s dětskými herci. Z jejich první spolupráce vzešel film Družina černého pera (1973), kde Renč ztvárnil jednoho z členů dětské party. Zajímavostí je, že právě tento snímek Renče přivedl poprvé na zlínský festival. "Jako šestiletý jsem tady (ve Zlíně) přebíral cenu právě za tento snímek," zavzpomínal.

Renč už nehraje, věnuje se režii. "Začal jsem se v pubertě stydět a hlavně mě vždycky imponovala práce režiséra. Mám sykavky, stydím se a mám trému, tak jsem raději za kamerou a tu trému způsobuji jiným," poznamenal s úsměvem.

Michaela Kuklová se na televizních obrazovkách začala objevovat již jako žákyně základní školy. Mezi její známé dětské role patří například Modrý telefon, Škola hrou, Perly a růže, Ať ten kůň mlčí. V současné době je na mateřské dovolené.

"Do práce se vracím pomaličku. Pro ostravskou televizi budu teď točit seriál, ještě se objevuji na jevišti Divadla Kalich a také se věnuji dabingu," řekla Kuklová.

Reklama

Výběr článků

Načítám