Hlavní obsah

Loutkáři celého světa až do neděle opanují Prahu

Novinky, ČTK, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Loutkáři se svými "dětmi" zaplavili centrum Prahy. V pondělí 31. května večer byl zahájen 14. ročník světového loutkářského festivalu v Divadle Karlova 44 představením Cirkusu Žebřík. Na dalších čtyřech místech se bude hrát divadlo až do neděle 6. června.

Článek

Podle Andrey Lhotákové z pořádající pražské organizace World Association of Puppeteers je připraveno sedmadvacet divadelních a pětatřicet filmových představení určených dětem, rodinných produkcí včetně inscenací pro dospělé.

"Přijeli loutkáři z Belgie, Švýcarska, Německa, Rumunska, Itálie, Portugalska, Polska, Kazachstánu, Srí Lanky, Indie, Běloruska, Thajska, Velké Británie a USA," uvedla Lhotáková.

Městská knihovna a Studio

Velký sál Městské knihovny a Studio v Karlově ulici 12 budou vyhrazeny filmovým představením a videoprojekcím. Ty přiblíží tvorbu dalších souborů z Japonska, Íránu, Argentiny, Ukrajiny a Izraele.

Každé odpoledne se uskuteční pouliční představení přímo na Staroměstském náměstí, kde se představí loutkáři z Francie, Srí Lanky, Indie a Portugalska.

Semináře a workshopy

V programu se objeví i semináře a workshopy týkající se loutkářského umění. Festival je už tradičně soutěžní. Mezinárodní porota rozhodne o tom, kdo z letošních účastníků dostane v neděli 6. června cenu za nejlepší představení, herce, režii a scénografii.

Světový loutkářský festival

Festival bude probíhat v divadlech a sálech nejen v centru Prahy

  • Městská knihovna, Mariánské nám. 1, Praha 1
  • Divadlo Karlova 44 – Karlova ul. 44, Praha 1
  • Studio Karlova – Karlova 12, Praha 1
  • Divadlo Karla Hackena, Klapkova 26, Praha 8
  • Staroměstské náměstí

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám