Hlavní obsah

Steven Spielberg obnovuje poničené kulisy studia Universal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Dva roky po velkém požáru v jednom ze studií americké filmové společnosti Universal Studios se daří rekonstruovat alespoň část kulis, které plameny zničily. Na pracích se podílejí i známí režiséři jako Steven Spielberg nebo Peter Jackson.

Foto: Jean-Paul Pelissier , Reuters

Režisér Steven Spielberg spolu s někdejším hercem Arnoldem Schwarzeneggerem již odhalili kulisy 13 newyorských ulic.

Článek

Už minulý týden Spielberg spolu s kalifornským guvernérem a někdejším hercem Arnoldem Schwarzeneggerem odhalili kulisy třinácti newyorských ulic. Na nich jsou i patnáct metrů vysoké mrakodrapy, které vytvářejí známou siluetu Manhattanu.

Spielberg na rekonstrukci kulis New Yorku spolupracoval s designérem Rickem Carterem, který letos získal Oscara za výpravu filmu Avatar.

Nový King Kong

Nově se staví také desetimetrová pohyblivá socha King Konga. Sedmitunový model obří filmové gorily patřil mezi návštěvníky filmových studií k nejoblíbenějším atrakcím. Než bude socha obnovena, zastoupí ji v zábavním parku filmové zpracování King Konga 3D technologií, které v současné době dokončuje režisér Pána prstenů Jackson. Podle Universal Studios poskytne Jacksonova atrakce nejintenzivnější 3D zážitek na světě.

Komplex společnosti Universal Studios, která je druhou nejstarší filmovou společností Hollywoodu, leží čtrnáct kilometrů severně od centra Los Angeles. Požár z roku 2008 zde způsobil škody za desítky miliónů dolarů a zničil například kulisy k filmům Návrat do budoucnosti, Božský Bruce nebo Duel Frost/Nixon.

Reklama

Výběr článků

Načítám