Hlavní obsah

Sezóna letních hudebních festivalů začala v Praze a na Okoři

Právo, Jaroslav Špulák

Dvěma většími akcemi v Praze a na Okoři odstartovala o víkendu letošní sezóna letních hudebních festivalů.

Článek

Ve 14 hodin začal na Bruselské cestě pražského Výstaviště Iný fest. Jeho hvězdou byla slovenská punkrocková skupina Iné kafe, která vystoupila krátce před jednadvacátou hodinou. Tato patnáct let existující formace letos odehraje pouze tři koncerty, jediný v České republice se odehrál právě v sobotu.

„Poměrně dost jsme zkoušeli, protože lidé, kteří na koncerty přijdou, se budou těšit a my jim chceme předvést co nejlepší show. Nejde jen o kvalitu, ale také o energii. Aby vznikla, musíme samozřejmě dobře zahrát. Protože jsme kapela, která často nekoncertuje, o to více jsme zkoušeli. Myslím, že jsme to sladili tak, že když vyběhneme na scénu, bude to mít, jak se říká, správné koule,“ řekl Právu zpěvák a kytarista skupiny Iné kafe Vratko Rohoň.

Kromě slovenské hvězdy se na dvou festivalových pódiích představily i kapely 05ček, Medvěd 009, Fate Magazine a další.

„Chtěli bychom rozdat divákům stovky lístků na další hudební festivaly pod naší taktovkou,“ zval diváky na Výstaviště pořadatel Iného festu Artur Kaiser.

Na Okoři začal ve 13 hodin již 12. ročník přehlídky Okoř se šťávou. Kousek od Prahy se představila skupina Buty, David Koller se skupinou, Vladimír Mišík s ETC, České srdce, Jaroslav Uhlíř, Laura a její tygři a další. Poslední kapela z programu, Medvěd 009, dohrála hodinu po půlnoci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám