Hlavní obsah

Al Pacino či George Clooney si zahrají legendárního Sinatru

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Al Pacino, George Clooney, Johnny Depp či Leonardo DiCaprio - všechna tato jména se vynořovala v klepech týkajících se filmu o životě Franka Sinatry, který je považován za první velkou popovou hvězdu v historii. Jeho nesmrtelné hity jako New York, New York a My Way jsou populární už desítky let.

Článek

Myšlenkou na životopisný film sledující velmi dlouhou uměleckou dráhu zpěváka, který začínal už před druhou světovou válkou, se zabývá režisér Martin Scorsese. Loni se psalo o třech kandidátech na hlavní roli (George Clooney, Leonardo DiCaprio a Johnny Depp), nyní už to podle serveru NME neplatí a favoritem je Al Pacino. Ve skutečnosti ale mohou ve filmu skončit všichni, protože každý může hrát Sinatru v jiném věku.

V indickém tisku se objevil rozhovor se Scorsesem, který se váhavě přiklání k Pacinovi. "Musím ještě hledat herce, který by oživil Franka Sinatru na plátně... Moje volba je Al Pacino a Robert De Niro jako Dean Martin."

Foto: Reuters

Americký herec Al Pacino

V dubnu Scorsese naznačil, že pracuje na scénáři a mohl by využít více herců. "Je tu možnost mít tři, čtyři odlišné Sinatry. Mladého, staršího, ve středním věku a velmi starého. Můžete přeskakovat zpátky a dopředu pomocí hudby. To teď zkoušíme. Je to zapeklité."

Podstatný problém může vzniknout s tím, že práva k písním, bez kterých takový film nelze dělat, vlastní Sinatrova dcera. Ta nepřistupuje k projektu jen obchodně, ale také emotivně. Údajně si přeje "měkký" film, který by nezmiňoval temnější stránky zpěvákovy kariéry.

Fenomén 20. století

Fenomenální americký zpěvák a herec Frank Sinatra si udržel popularitu po 60 let. Získal nespočet cen, vydal desítky alb a natočil několik filmů. Přátelil se s největšími celebritami, s prezidenty a údajně i s mafiány.

Z nepřeberného množství jeho nahrávek v povědomí dodnes přežily hlavně skladby My Way, I've Got You Under My Skin, Strangers in the Night, Something Stupid nebo New York, New York.

Sinatra se podle mnoha svědků stýkal s podsvětím, nicméně mu nikdy nebyl prokázán žádný závažný trestný čin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám